Cum se va circula în Centrul Civic după deschiderea mall-ului AFI Brașov (FOTO)

Mall-ul AFI Brașov este tot mai aproape de finalizare. Dacă în iarnă încă se lucra la fundație, acum s-a ajuns cu lucrările la ultimele etaje ale clădirii. După ce se termină cu exteriorul, muncitorii vor trece la finisaje și compartimentarea interiorului. Dacă pe șantier lucrurile merg bine și repede, nu același lucru se poate spune despre exterior, despre circulația rutieră din zonă. Multe persoane care se pricep în domeniu susțin că după deschiderea mall-ului traficul rutier în zonă va fi infernal. De altfel și în prezent la orele de vârf se circulă destul de greoi, totul cu largul concurs al Primăriei Brașov care a dat autorizația de construcție pentru un mall fix în centrul orașului, apoi pentru lipsa de viziune a conducătorilor din instutuție care nu s-au gândit și la ce va urma după deschiderea complexului comercial.

Un semnal de alarmă cu privire la modul în care se va circula în zonă trage și Lucian Pătrașcu, Secretar de Stat în Guvernul României, președintele Organizației Muncipale a PSD Brașov. Acesta susține că Primăria Brașov ar trebui să caute repede soluții pentru a nu transforma centrul orașului într-o zonă foarte aglomerată și mai poluată decât este în prezent. ”Nu știu cum de până acum cei din conducerea Primăriei Brașov nu s-au gândit la soluții pentru a preîntâmpina probleme în traficul rutier după deschiderea mall-ului. Nimeni nu a prezentat o variantă clară cu privire la circulația rutieră din zonă. Probabil se va ajunge în situația în care se găsește în prezent cartierul Tractorul unde s-au construit foarte multe blocuri, dar nu și grădinițe sau școli. Abia acum se lucrează și la infrastructura rutieră. Astfel, după ce s-a format un cartier întreg cu blocuri noi, a constatat și Primăria Brașov că sunt multe lipsuri. Domnilor din Primăria Brașov, dar unde ați fost ani la rând, voi ați dat autorizațiile de construcție și pentru blocuri și pentru mall, de ce nu v-ați gândit la toate aceste aspecte? Sunteți răspunzători pentru tot acest haos imobiliar din Brașov. Practic ați distrus multe locuri frumoase din municipiu. Zonele verzi s-au transformat în beton, iar între case au apărut blocuri. Acesta este viitorul pe care îl pregătiți copiilor noștri?”, a declarat iritat Lucian Pătrașcu, Secretar de Stat în Guvernul României.

Îngrijorat de traficul rutier din Centrul Civic este și fostul Ministru de Finanțe, Gheorghe Ialomițianu.

Tot mai multi brasoveni sunt ingrijorati de modul in care se va circula in Centrul Civic dupa darea in folosinta a mall-ului din acea zona, cunoscut sub denumirea de AFI Brasov. Sigur ca reprezentantii Primariei Brasov sunt obligati sa raspunda la unele intrebari pe care le pun zilnic brasovenii: 
Care este impactul asupra traficului din acea zona dupa finalizarea constructiei, trafic care si asa este supraaglomerat?
Daca inaintea aprobarii acestei constructii nu era mai bine sa se elaboreze un plan urbanistic pentru ca acea zona sa devina Centrul Nou al Brasovului asa cum s-a realizat in Municipiul Iasi. 
Daca in urma realizarii acestei constructii se asigura dezvoltarea echilibrata, armonioasa si functionala a acestei zone. 
Poate unele lucruri de care sunt ingrijorati brasovenii se pot rezolva de catre Primaria Municipiului Brasov inaintea darii in folosinta a acestei investitii. Nu cred ca ar fi corect ca dupa finalizarea investitiei sa se dea vina pe investitor asa cum s-a intamplat in cazul dezvoltatorilor imobiliari. 
Sunt un sustinator al investitiilor care au ca efect crearea de noi locuri de munca si imbunatatirea conditiilor de viata ale brasovenilor”, a spus fostul liberal Ialomițianu. 

 

One thought on “Cum se va circula în Centrul Civic după deschiderea mall-ului AFI Brașov (FOTO)

  • 26 iulie 2019 la 12:41
    Permalink

    Numai șosele suspendate ne mai salvează. Cum sunt cele din Japonia și Statele Unite. Primăria Brașovenilor, la asta ar trebui să se gândescă pentru următorii 10-20 de ani. Se aude? Se vede? Facem ceva bun de la început?

    Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: