Cum se face politica pe Facebook. Diversiunea și postările de bine la adresa ”oamenilor noi” din administrația locală

Jocul de glezne și influențarea electoratului prin comentarii și postări de bine la adresa subiectului.

Primul pas! Identificarea unor tineri “recrutați” din categorii sociale diferite, unii fiind lideri pe segmentul lor, îndeosebi oameni cu inclinații spre activismul de mediu, sport, militanți pentru mijloacele de deplasare ”verzi”. Urmează formarea unei echipe, împărțită pe domenii. Astfel, la postările liderilor, “recruții” intervin, fiind cunoscut faptul că sunt aceiași de fiecare dată. De aici și rezultă că echipa are directive, urmează niște linii trasate de mai sus. Este clar că un cetățean fără implicații politice, nu va sta niciodată zi de zi să urmărească comentariile negative ale lui x sau y, pentru că job-ul nu ar permite, dar nici timpul, și nu ar avea nimeni disponibilitate doar așa, de bun cetățean ce este.
Interesant este că cei pentru care s-au trasat sarcinile de partid, răspund la comentarii în numele subiectului, fiind cam aceleași răspunsuri tip, doar cu mici modificări. Când nu fac față, atacă comentatorul/persoana acuzându-l că face jocurile cuiva, astfel mută firul discuției. Nu lipsesc nici invențiile despre adversarii politici, acuzându-i de lucrurile care să îi umilească, să îi tragă în jos în fața simpatizanților săi. Sunt scoase aceleași acuzații pe mai multe grupuri, prin mai mulți indivizi care au sarcina să disemineze informația cât mai mult. Dacă cumva îndrăznește vreun internaut să le atragă atenția că sunt zi de zi pe pagina politicianului, aceștia imediat vin cu răspunsul bine pregătit, cum că nu face politică, doar comentează, chipurile nu are nicio legătură cu partidul sau cu politicienii din fruntea administrației locale. Atunci, cum de sunt aceleași chipuri de fiecare dată? Întrebarea este dacă sunt și plătiți pentru așa ceva, că mocca nu pierde nimeni timpul ore întregi pe facebook.
Discreditarea adversarilor este unul din jocurile preferat ale ”oamenilor noi” din politică. De asemenea, nu lipsește nici diversiunea. Pentru a duce atenția în altă parte, imediat se inventează subiecte. Nu trebuie uitate nici unele persoane scoase la înaintare, promovate dintr-o dată pe funcții la care nici chiar ei nu au visat. Întâmplător sau nu, unii s-au școlarizat sau au muncit pe salarii bunicele la unele companii străine, iar dintr-o dată au apărut pe listele de la alegerile locale și parlamentare. Apoi, se duc mai sus, atacă poziții mai înalte fiind susținuți chiar de către unii lideri de la centru. Sunt și trepădușii scoși la înaintare, aruncați în față ca fiind cei care pregătesc terenul și calculează toți pașii, de fapt sunt oamenii de sacrificiu, care vor dispărea când le va fi lumea mai dragă. Oricum sunt doar de paravan, creierele aflându-se în cu totul alte locuri…

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: