Cum să te lauzi că ai învins la alegerile europarlamentare când ai ieșit pe locul II…într-un oraș liberal

Liderul PNL Brașov se laudă și când nu trebuie. Ieri, președintele Adrian Veștea a publicat pe facebook o statistică unde explica cât de bun a fost PNL la Brașov de a ieșit pe locul…II. Liberalul și-a încordat mușchii, dar numai spre PSD, care a ieșit pe locul 3. Faptul că PSD a obținut un scor mic, nu a fost nicio supriză. Era de așteptat. Dar să pierzi la alegerile parlamentare din 2016, să iei parlamentari la jumătate cât PSD, sa te clasezi pe locul II pe județ și pe 3 la municipiu în spatele PSD și USR, iar acum la alegerile europarlamentare să ieși…tot pe locul II în condițiile în care ai primar la municipiu, președinte la Consiliul Județean Brașov, majoritate in Consiliul Județean și Local, primari în comune, este mult mai rușinos. Mai mult decât atât, să ai pe municipiu un scor cu 14 procente mai mic decât la județ, într-adevăr este o problemă. Una care persistă la PNL de câțiva ani buni, dar, bineînțeles, nimeni nu ia măsuri pentru că nu prea are cine. La PNL totul este doar la nivel declarativ, faptele lipsesc.

Într-o altă ordine de idei, la nivel național PNL a scos la europarlamentare un scor cu 3 procente în fața PSD, destul de mic având în vedere rezultatul înregistrat de PSD la ultimele alegeri când a zdrobit PNL cu peste 20 de procente diferență. Dar la 3 procente peste…să te bucuri, este un pic penibil pentru un partid din opoziție.

Din toată ecuația europarlamentarelor câștigătorul din toate punctele de vedere este clar USR. Reprezentanții formațiunii politice sunt singurii indreptățiți să se laude pentru că au cu ce. Dar să fii bătut la tine ”acasă” de USR și să povestești pe facebook cât de bun ești…este destul de amuzant.

De precizat că județele cu adevărat liberale, gen Sibiu, Bihor, Arad sau Alba au câștigat alegerile lejer, clasându-se pe locul I. Nu și la Brașov unde s-a văzut nemulțumirea electoratului mai ales când PNL este cunoscut ca partidul cu cei mai mulți consilieri locali și județeni cercetați sau deja condamnați penal.  Deci, domnule Veștea, ai câștigat cumva alegerile la fel ca cei din Sibiu, Bihor, Alba sau Arad ca să fii așa de bucuros?

 

FOTO – Veștea uitâdu-se spre procentele obținute de USR…

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: