Cum să te clasezi pe locul 3 la alegerile pentru Primăria Râșnov și apoi să-l acuzi pe cel de pe locul 2 că e mai slab decât tine?

Presedintele Organizatiei PSD Rasnov si-a anuntat demisia. Marius Lungu sustine ca este nemultumit de faptul ca PSD a decis sa nu desemneze un candidat propriu pentru Primaria Rasnov la alegerile partiale din iunie 2017 si a ales sa-l sustina pe candidatul PER, partid pe care il considera net inferior ca ”ordin si marime si care, practic nu conteaza in Rasnov”.
Ce uita Marius Lungu este faptul ca acest candidat PER a reusit la alegerile locale din 2016 sa se claseze inaintea candidatului PSD, adica s-a clasat pe locul II dupa Adrian Vestea. De asemenea, acest partid care ”nu conteaza” are trei consilieri locali, cu unul mai putin decat ”marele PSD Rasnov”. Avand in vedere performanta negativa obtinuta de Marius Lungu la alegerile locale, era firesc si normal ca cei din conducerea PSD Brasov sa sustina un candidat mai bun, unul care s-a clasat pe locul secund la alegerile pentru Primaria Rasnov.
Ciudat este faptul ca in vara anului trecut Marius Lungu nu si-a dat seama ca PSD este un partid mare, cu pretentii si locul III nu poate fi acceptat.
 ”Subsemnatul Lungu Marius, anunț că îmi voi înainta demisia din funcția de președinte al Organizației PSD Râșnov, funcție în care am fost ales la Conferința Locală din 5 septembrie 2015.
Decizia mea este cauzată de hotărârea Comitetului Executiv al Organizației Județene Brașov a PSD din 06.05.2017, prin care s-a stabilit ca PSD, cel mai mare partid din România și învingător în alegerile parlamentare de anul trecut, să nu desemneze un candidat propriu la Primăria Râșnov în alegerile parțiale din 11 iunie 2017, ci să susțină candidatul unui partid net inferior ca ordin de mărime și care, practic, nu contează în Râșnov.
Consider, ca și mulți alți social-democrați, că susținerea unui candidat membru al altei formațiuni politice decât PSD este o jignire pentru partidul nostru, pentru liderii acestuia de la nivel central și, nu în ultimul rând, pentru membrii PSD din Organizația Locală Râșnov, în condițiile în care, la alegerile parlamentare din decembrie 2016, PSD a câștigat la Râșnov cu un scor de aproximativ 40%, spre deosebire de PER sau ALDE care, în această localitate, nu au atins nici măcar pragul electoral.
Faptul că, pentru prima dată, PSD nu are candidat propriu la funcția de primar al Râșnovului este revoltător și anulează, practic, munca membrilor organizației noastre în alegerile locale și parlamentare .
Din punctul meu de vedere, această alianță PSD-PER-ALDE nu va da rezultatul scontat de cei care au pus-o în practică, în schimb va produce grave prejudicii de imagine PSD și în special organizației locale Râșnov a partidului nostru”, sustine Marius Lungu intr-un comunicat de presa. 
Totusi, s-ar putea ca in spatele acestei demisii sa fie altceva sau altcineva.  Insa, pe parcurs, lucrurile se vor limpezi cu siguranta. Cert este faptul ca PSD a decis sa sustina candidatul altui partid tocmai pentru ca cel pe care l-a avut la alegerile din 2016 a fost foarte slab.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: