Cum să spargi bani la Consiliul Județean Brașov ? Mai înființezi o direcție, una pentru aeroport…

Chiar dacă proiectul privind construirea aeroportului este implementat aproape pe jumătate, Consiliul Județean Brașov consideră că mai trebuie înființată o direcție…pentru implementarea proiectului.

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Brașov care va avea loc joi 25 iulie 2019 se află și proiectul de hotărâre privind modificarea Regulamentului de organizare și funcționare al aparatului de specialitate al Consiliului Județean Brașov. De fapt, prin acest proiect, conducerea Consiliului Județean Brașov dorește să înființeze o nouă direcție în cadrul instituției. Este vorba despre Direcția Implementare Aeroport Brașov. Aceasta va avea un director care se va alătura armatei de șefi deja existentă la Consiliul Județean. Să nu uităm că salariul unui director trece lejer de 11.000 lei, o sumă colosală pentru România. Bineînțeles, directorul trebuie să aibă oameni în subordine. Așa se mai angajează unii, alții, care au sau nu legături cu cei din conducerea Consiliului Județean sau organizațiile de partid. Așa cum și la RATBV a ajuns în fruntea regiei purtătorul de cuvânt al partidului, nu este exclus ca și aici să fie propulsat tot un apropiat.

Întrebarea este de ce se înființează această direcție când proiectul se află la jumătatea drumului, iar potrivit conducerii Consiliului Județean, la finalizarea acestuia, aeroportul va fi concesionat unui privat. Care este scopul? De ce alte departamente sau alți directori din cadrul Consiliului Județean Brașov nu pot să se ocupe de acest proiect când chiar cei din conducere au susținut la un moment dat că sunt și angajați din conducere care nu se ridică la înălțimea așteptărilor și ar trebuie să muncească mai mult.

Este cunoscut faptul că mulți dintre angajații Consiliului Județean au efectuat deplasări pe bani grei în străinătate, multe fără o justificare clară, fără rezultate. Ce a făcut conducerea județului în acest sens? Nimic! Din contră, cei care au văzut toată lumea pe banii brașovenilor sunt pe funcții de conducere, cu largul concurs al conducerii institutiei care nu pare deranjată de modul cum s-au cheltuit banii în trecut.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: