Cum să îți dai demisia, iar după o săptămână să vrei din nou funcția

Ludovic Orban ține și cu dinții de funcțiile statului…

Ludovic Orban ar putea fi nominalizat la OSCAR la cât teatru a jucat pe scena politică din România în ultimul an. Din păcate, doar roluri secundare, penibile și cu urmări grave asupra economiei românești. După ce a fost votat ca premier, la câteva luni, Ludovic Orban a fost demis prin moțiune de cenzură, în primul rând prin votul parlamentarilor PSD și UDMR. Totul din cauza incompetenței sale. A urmat joaca cu nominalizarea lui Florin Câțu care, la rândul său, cu 2 ore înaintea ședinței de investitură, s-a retras. Astfel, a ieșit la rampă Ludovic Orban care a devenit din nou premier, fiind votat de parlamentari pentru ca țara să aibă guvern pe perioada pandemiei de coronavirus. Numai că, acesta a luat multe măsuri controversate, măsuri care au pus pe butuci o parte din economia României. Dacă alte țări au intrat în stare de urgență la câteva mii de cazuri, în România s-a luat această decizie la 340 de cazuri…

Cu alte cuvinte s-a blocat totul fără rost, pentru că efect sigur nu a avut atâta timp cât numărul cazurilor a ajuns la 10.000 și sute de morți pe zi. Toate aiurelile din Guvern, angajările apropiaților de partid pe posturi cheie, au dus la nemulțumirea românilor. Drept dovadă, la votul din 6 decembrie, alegătorii au sancționat PNL. Scorul, cu câteva procente bune sub PSD, l-a determinat pe Ludovic Orban să-și depună mandatul,fiind forțat mai mult de președintele Klaus Iohannis, potrivit presei centrale. Acum, la o săptămână după ce și-a înaintat demisia, Ludovic Orban s-a autopropus din nou ca premier. Doar că, propunerea nu este pe placul USR sau UDMR, tocmai din cauza faptului că Orban nu a demonstrat nimic cât a fost premier. Din acest motiv, negocierile sunt și blocate.

De altfel, acum se vede clar că interesul celor 3 partide este CIOLANUL și mai puțin ce se întâmplă cu România. USR, PNL și UDMR trag să prindă cât mai multe posturi în noul Guvern, dar și în conducerea Parlamentului României. Pentru că, oamenii de partid trebuie să prindă niște posturi călduțe pentru următorii 4 ani. De fapt, acestea sunt calculele, nicidecum binele românilor, cum susțin liderii partidelor în fața presei.

 

Cristi FLOREA

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: