Cum poți să ajungi prefect la Brașov: te angajezi 2 zile la o instituție de stat. DGASPC Brașov, rampă de lansare pentru funcții înalte

Cum să te angajezi la stat 2 zile doar ca să poți deveni prefect? Simplu, dai examen la DGASPC Brașov pe un post oarecare pentru că oricum nu contează, iar apoi partidul te numește pe funcție și îți aranjează transferul. Este și cazul actualului prefect Văsii Mihai Cătălin. Acesta a lucrat doar 2 zile la DGASPC Brașov. Culmea este că, toată lumea știa faptul că acesta va deveni prefect, dar avea nevoie să fie funcționar public. Cum la Brașov acest aspect nu este o problemă pentru partidele politice, cazul s-a rezolvat imediat. S-a identificat postul, iar cine trebuia a câștigat concursul. Precizăm că DGASPC se află în subordinea Consiliului Județean Brașov. Având în vedere că PNL se află la conducerea județului…se pot trage ușor concluziile.

Ciudat este că un brașovean de rând nu ar putea să facă această mișcare fără susținere politică nici într-o mie de ani.

”Domnul Văsii Mihai Cătălin a fost numit la data de 16-12-2019 în funcția publică de execuție consilier la Serviciul Managementul Resurselor Umane din cadrul Direcției General de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov ca urmare a promovării concursului de recrutare, organizat la data de 10-12-2019, conform prevederilor legale. În prezent, domnul Văsii Mihai Cătălin exercită cu caracter temporar, în condițiile legii, funcția publică de prefect al județului Brașov. Văsii Mihai Cătălin a prestat muncă în cadrul Serviciului Managementul Resurselor Umane în perioada 16-12-2019 – 18-12-2019”, au precizat reprezentanții DGASPC Brașov.

Întrebarea este, instituțiile abilitate mai verifică aceste concursuri cu dedicație? Oare chiar nu vede nimeni aceste lucruri? De curând, medicul Alexandru Grigoriu a câștigat procesul cu Spitalul de Psihiatrie și Neurologie și Consiliul Județean. S-a vrut îndepărtarea sa de la un concurs pentru a se face loc unui om de partid. Doar că medicul nu s-a lăsat și a câștigat în instanță.

Când va stopa cineva aceste mârșăvii politice, când se va distruge această caracatiță?

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: