Cum poate fi întărită imunitatea copiilor

Foarte mulți părinți sunt preocupați toamna de creșterea imunității micuților.  În plină pandemie, aceste informații devin prețioase. Sfaturi privind creșterea imunității copiilor cu vârste cuprinse între 2-10 ani au fost date de către dr. Adina Alberts, după ce a cerut și părerea unui medic primar boli infecțioase cu competență în pediatrie .
Foarte mulți dintre dvs m-ați întrebat cum poate fi întărită imunitatea copiilor cu vârste cuprinse între 2-10 ani. Am sunat o colegă, medic primar boli infecțioase cu competență în pediatrie, căreia îi mulțumesc și pe această cale pentru ajutor, și mă grăbesc să împărtășesc cu dvs ceea ce am aflat.
Până la 2 ani copiii iau de regula Vigantol, adică Vitamina D3. Vigantolul face parte din schema clasică antirahitism indicată de toți medicii pediatri din România. De asemenea, alimentele care sunt pentru copiii mici, și pe care le găsiți în farmacii/magazinele de profil, de genul cerealelor și a biscuiților, sunt de regulă potențate cu vitamine și minerale în proporții echilibrate destinate celor mici.
În cazul răcelilor dese sau a altor patologii în care scade imunitatea organismului, este prioritară opinia competentă a unui medic specialist pentru a fi tratată și rezolvată patologia de bază.
După 2 ani putem să administrăm copiilor vitamina C, D, echinaceea, preparatele GEMOTERAPICE din brad, măceș, cătină, coacăz, mesteacăn, etc, de preferat la indicația specialiștilor.
Produse de genul Imunogrip sau Imunorestan se pot administra începând cu vârsta de 1 an respectând indicațiile din prospect. Ambele pot fi administrate și preventiv.
De asemenea se poate administra Oscilococcinum, Stodal, dar și alte tratamente homeopate personalizate, indicate de un medic cu competență în homeopatie.
Mulțumesc Dr Cristina Popescu!” sunt recomandările postate de către medicul Adina Alberts pe pagina de Facebook.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: