Cum încearcă ISJ Brașov să justifice numirea noului inspector școlar general: ”Și-a dat acordul pentru preluarea funcției de inspector școlar general, fără angajament politic”😁

Inspectoratul Școlar Județean Brașov transmite un comunicat de presă despre schimbarea survenită la nivelul conducerii, deși informația a ajuns la presă cu multe zile în urmă, imediat după decizia de înlocuire. Interesantă este abordarea reprezentanților ISJ care, la sfârșitul comunicatului, au grijă să precizeze că noul inspector general nu este implicat politic. De parcă prefectul județului este implicat politic, dar a ajuns acolo sprijinit de politic…La fel și în acest caz. Omul poate fi simpatizant, iar trecerea la partid o poarte face imediat după incheierea mandatului sau pe parcurs, este simplu. În concluzie, nu are relevanță precizarea făcută de ISJ, mai ales că era culmea să spună altceva…având în vedere că în prezent instituția este condusa de către Ovidiu Florin Tripșă.

”Prin Ordinul ministrului educației și cercetării nr. 3671 din 19.03.2020, profesorul Ovidiu Florin TRIPȘA a fost numit, prin detașare în interesul învățământului, în funcția de inspector școlar general la Inspectoratul Școlar Județean Brașov. Contractul de management nr. 8959/7.04.2015 al d-nei Ariana Oana BUCUR în funcția de inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Brașov, a fost încetat prin Ordinul ministrului educației și cercetării nr. 3667 din 19.03.2020. Contractul de management al profesorului Ariana Oana BUCUR a fost încheiat în urma promovării concursului pentru ocuparea funcției de inspector școlar general la Inspectoratul Școlar Județean Brașov, organizat de Ministerul Educației Naționale în luna martie a anului 2015.

Acesta a fost prelungit prin act adițional iar numirea doamnei Ariana Oana BUCUR a fost prelungită cu un an, respectiv până la data de 22.03.2020, prin Ordinul ministrului educației naționale nr. 3734/22.03.2019. Domnul Ovidiu Florin TRIPȘA este profesor de fizică și a ocupat funcțiile de director adjunct și director la Colegiul Național Dr. Ioan Meșotă din Brașov din anul 2007, având o îndelungată și fructuoasă experiență managerială. Facem precizarea că profesorul Ovidiu Florin TRIPȘA nu este membru al niciunui partid politic și în prealabil și-a dat acordul pentru preluarea funcției de inspector școlar general, fără angajament politic”, au precizat într-un comunicat reprezentanții ISJ.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: