Cum autorizeaza Primaria Brasov constructii pe drumul spre Poiana

Primaria Brasov pune serios umarul la transformarea drumului spre Poiana intr-un cartier kitsch. Zona se dezvolta haotic, iar verdele copacilor este inlocuit rapid cu betoane. De vina este Primaria Brasov care ofera autorizatii pe banda rulanta, fara a tine seama de importanta turistica a acestei zone. Inclusiv Ordinul Arhitecţilor din Romania, filiala Brasov – Covasna – Harghita a atras atentia ca dezvoltarea prin construirea de cladiri este inoportuna. Nu mai spunem de zona situata in apropierea statiunii Poiana Brasov. Altadata un loc frumos cu verdeata, a fost transformat intr-o zona hoteliera.

Lucrurile nu stau mai bine nici in oras. Peste tot au aparut constructii haotice. Multe dintre ele nici macar nu respecta regimul inaltimii, astfel ca in multe zone ale orasului vezi constructii gen casa, bloc, casa, bloc.

Mai rau este ca apar betoane, dar de plantat copaci nici pomeneala. Din pacate, multe din blocurile noi construite nu indeplinesc aceste norme de bun simt privind spatiile verzi.

Poate ca ar fi timpul ca institutiile abilitate sa demareze verificari si la acest serviciu de autorizari. Zvonuri privind modul de autorizare sunt destule, trebuie doar sa le si verifice cineva.

 

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: