Cum ajută statul român natalitatea și femeile gravide

Sistemul sanitar din România este în colaps de ani buni, nu de azi de ieri. Deși au trecut peste 30 de ani de la revoluția din 1989, statul român nu a făcut mai nimic pentru cetățenii săi la capitolul sănătate. Un exemplu concret este NATALITATEA. România se confruntă cu o problemă demografică, natalitatea fiind într-o continuă scădere. În loc să ia măsuri concrete pentru stimularea natalității, guvernanții mai mult pun piedici, inclusiv gravidelor. Astfel, o femeie care rămâne gravidă începe această etapă frumoasă a vieții prin golirea buzunarelor prin laboratoarele de analize pentru că, de servicii compensate, nici nu poate fi vorba, niciodată nu se găsesc ”locuri”. Nu toate analizele se compensează, ci doar cele foarte ieftine.

Culmea, pe site-ul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, există mesajul ”Femeile gravide si copiii in varsta de pana la 18 ani, asigurati facultativ, beneficiaza de investigatii paraclicice in ambulatoriu, fara co-plata, la recomandarea medicului de familie sau a medicului de specialitate din ambulatoriu”.  O mare vrăjeală pentru că în realitate nu se întâmplă acest lucru.

Astfel, femeile gravide trebuie să scoată mii de lei din buzunar încă din primele 3 luni. Cu alte cuvinte, în loc de ajutor, guvernanții pun aceste familii la cheltuială, doar pentru că vor să aibă un copil…

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: