Cum a “înmormântat” administrația liberală o stațiune de interes național din Brașov

Primăria Predeal a fost lăsată de izbeliște cu largul concurs al liberalilor care s-au perindat la conducerea instituției.
Dacă în trecut orășelul era văzut cu un potențial enorm, drept dovadă investițiile făcute și numele grele care au achiziționat proprietăți în zonă, acum, stațiunea este o ruină, totul este lăsat în paragină. Nimic nu mai aduce aminte de gloria de odinioară a ”Perlei” județului Brașov.
Culmea este că cei care au condus până acum orașul și l-au adus în această stare vor în continuare să fie la butoane, să aibă controlul Predealului. Cu alte cuvinte, tupeu maxim dacă ne uităm la dezastrul lăsat în urmă.Fonduri europene pierdute, primari și consilieri condamnați și iresponsabili, infrastructura praf, sunt ingredientele unei administrații liberale de care predelenii nu vor să mai audă.
Dar poate se dorește acoperirea unor “găuri”, a unor combinații din trecut de este un interes atât de mare pentru stațiune. La câte s-au spus prin presa națională despre primarii PNL care au condus primăria, despre retrocedări mai mari decât suprafețele existente, există șanse mari să fie și interese pentru a acoperi unele nereguli. Rămâne de văzut dacă predelenii se vor lăsa înșelați de acești indivizi și de această dată.
Reamintim că Predeal este un caz inedit la nivel de țară. A rămas fără primar, viceprimar, dar și fără consilieri și acum Primăria este condusă de secretarul instituției. Deci așa conducători a avut orașul…
Cine s-a perindat pe la Primăria Predeal…
Liviu Cocoș a fost ales primar în 2012. În anul 2017 și-a pierdut mandatul din cauza unei condamnări pentru abuz în serviciu.  Imediat au
intrat în joc viceprimarii. Primul a fost Nicolae Bucur(PNTCD) care, la acea vreme, a fost apropiat echipei conduse de Liviu Cocoș. Nu s-a bucurat prea mult de funcție pentru că și el a fost condamnat…
A intrat Constantin Fleșieru, dar tot lipsit de ”noroc”. PNL i-a retras sprijinul, astfel că a pierdut mandatul. În aceste condiții, șeful Primăriei Predeal a devenit Lucian Adam de la ALDE, dar acesta a demisionat în 2019.
Au demisionat și consilierii PNL, altfel că situația a devenit de-a dreptul devastatoare pentru Primăria Predeal care a rămas fără primar, viceprimari și consilieri locali pentru că, în cele din urmă, Consiliul Local s-a dizolvat. Astfel, Primăria este condusă în acest moment de secretar…
Iar acum, unele partide care și-au bătut joc de administrația din Predeal, vor să-și trimită alți membri în fruntea orașului. Oare predelenii mai vor un oraș blocat sau își doresc normalitate?

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: