Cu ce sunt ajutate de stat firmele care nu au închis și s-au chinuit să supraviețuiască? Cu nimic!

Unii au închis activitatea, unii și-au dat oamenii afară, unii i-au trimis în șomaj tehnic, alții s-au împrumutat de la stat, alții au primit ajutor de la stat pe perioada șomajului tehnic. Însă, există și acea categorie de societăți care s-au chinuit să rămână în ”picioare”, deși lovituri tot au primit. Sunt aceleași firme care au rezistat în ultimii ani la toate schimbările din sistem. Acele firme care și-au plătit de fiecare dată taxele și impozitele, acele firme care nu au solicitat niciodată ajutor de la stat, care nu au profitat de fiecare dată de slăbiciunile sistemului. Însă, proprietarii acestor firme se întreabă acum, oare a meritat să fii corect în România? Oare merită să te chinui când vezi că tot cei care au datorii, care trag statul în piept sunt automat și cei care acum sunt primii pe lista pentru credite garantate de stat sau pe lista de la șomaj tehnic?

Oare cum se face dreptate în această țară? Unii muncesc ca proștii, poate s-au împrumutat, poate au făcut economii la sânge ca să supraviețuiască, iar alții continuă bine merci pe spatele statului român. Același stat deja împovărat de bugetarii de lux ai țării, cei care, pe lângă faptul că fac parte din decidenții din ziua de azi, sunt și cei care vor încasa pensiile nesimțite…”mâine”.

Atunci de ce să rămânem în România să vedem cum Guvernul încurajează tot neproductivitatea, tot concurența neloială, tot firmele cu probleme? Oare nu acesta este și motivul pentru care mulți conaționali și-au pus lacăt pe afaceri și au plecat în străinătate unde știu că sunt ajutați încă de la început?

Cristi FLOREA

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: