Cu ce obraz ai venit tu, azi, in Brașov, Ludovice?

Senatorul Daniel Zamfir i-a transmis un mesaj dur presedintelui PNL, Ludovic Orban.

Zi-le tu, Ludovice, in Brașovul primei revolte anticomuniste, d-lui Marius Boeriu și membrilor Asociației 15 Noiembrie 1987, d-lui Octav Bjoza și membrilor AFDPR, cum e cu “Ciuma- roșie-cu-chip” pe care tu și cu președintele tău o tineti în funcția de procuror general al României! Explica-le de ce sunteți complice cu foștii torționari, de ce scuipați voi pe istoria anticomunista a PNL!
Un adevărat președinte al PNL, astăzi ar fi citit în Piața Sfatului scrisoarea disidentului Iulius Filip către procurorul tortionar Augustin Lazar, asternuta pe hartie la 6 zile dupa ce “Ciuma-rosie-cu-chip” i-a prelungit chinul, tortura, schingiurea. N-ai cum, Ludovice, sa faci altfel decat esti! N-ai cum! Ca o sluga ce esti (a sistemului), tu esti solidar cu o sluga a sistemului! Solidar nu cu liberalii care au suferit in inchisori(de ieri si de azi), ci cu tortionarii lor!
Pentru cei care mai au in ei sange liberal, iata cuvintele care ar fi trebuit sa se auda azi la Brasov:
“Te întreb, frate române, chiar dacă faci parte din aparatul de represiune – Nu auzi durerea și oftatul neamului românesc?
Te-ai întrebat vreodată cîți frați români au trecut pe aici?
Da, frate române, ai fost numit să ai mare răspundere, care apasă din ce în ce mai greu pe umeri tăi, să nu uiți că cei pe care-i serveșți iau mulți bani pe funcțiile lor, dar fii sigur că nu o să aibă parte de ei! Niciodată banii castigati pe oasele și cadavrele fraților tăi nu pot avea decît mirosul durerii și nenorocirilor. Bunul Dumnezeu va face mare dreptate!
De ce sînt în închisoare știi, dar te-ai ostenit prea puțin ca oameni să nu fie torturați și schingiuiți, deși era o atribuțiune care îți revenea.”
Iulius Filip,
14 iulie 1986

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: