Cu cât furi mai mult, cu atât primești mai puțini ani de pușcărie! Ioan Adam condamnat la 2 ani de închisoare

Sentinte de rasul curcilor in cazul retrocedarilor ilegale de paduri. Astazi, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis condamnarea fostului deputat Ioan Adam, acuzat de instigare la abuz in serviciu, constituirea unui grup infractional organizat si cumparare de influenta, la doi ani de inchisoare cu executare.

Tot in acelasi dosar, fostul deputat Viorel Hrebenciuc a primit tot 2 ani de inchisoare cu executare. Insa, decizia nu este definitiva pentru niciunul dintre cei doi inculpati.

Fiul fostului lider PSD, Victor Hrebenciuc Jr., a primit o sentință de 2 ani cu suspendare…

Potrivit DNA, Ioan Adam, Viorel Hrebenciuc, Gheorghe Paltin-Sturdza şi Dan Costin Bengescu sunt acuzati de constituirea unui grup infractional prin care urmareau sa obtina venituri prin cumparare de influenta sau folosirea functiilor. Miezul afacerii reprezenta retrocedarea a 43.000 de hectare de padure in judetul Bacau in baza unor decizii ilegale ale judecatorilor, cu implicarea parlamentarilor.

Romsilva a pierdut in acest caz aproape 304 milioane de Euro dupa ce Sturza a intrat in posesia celor 43.000 de hectare de padure.

Interesanta este decizia magistratilor avand in vedere calitatea celor doi, miza afacerilor ilegale, dar si solicitarea procurorilor DNA care au vrut ca parlamentarii sa primeasca pedeapsa maxima. Alti romani stau in spatele gratiilor ani buni pentru furturi sau alte infractiuni mult mai mici, in timp ce pentru cei doi lucrurile stau total invers. Cel putin, in cazul lui Viorel Hrebenciuc, decizia este ciudata avand in vedere si varsta acestuia. Cu alte cuvinte,daca decizia nu se schimba, fostul deputat ar putea sta in spatele gratiilor doar cateva luni. Nici Ioan Adam nu va pierde mult timp prin puscarie, maxim un an.

Cum multe sentinte ce vizeaza politicieni au fost la fel de dubioase, este de inteles nemultumirea si neincrederea romanilor in actul de justitie. Dreptatea se pare ca nu este impartita pentru toata lumea in mod egal. Totul depinde de influenta, de bani, de statut, cel putin asa reiese din sentintele comice date de magistrati in celebrele cazuri de coruptie. Partea proasta este ca nu vorbim de spagi de 1000 de lei, ci de tepe de milioane de Euro. La fel de prost sta statul si la capitolul recuperare a prejudiciului, smecherii ramanand cu banii furati.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: