Cu banii cheltuiți pentru organizarea ”Forumului Orașelor Verzi”, Brașovul ar fi putut cumpăra peste 30 de containere modulare pentru colectare selectivă

Bugetul Forumului Orașelor Verzi: prânzuri și pauze de cafea-50.000 de lei, cazare speakeri-25.000 de lei.

665.000 de lei aruncă Primăria Brașov pentru ”discuții” despre protejarea mediului înconjurător. Administrația locală preferă să cheltuie peste 135.000 de euro în loc să achiziționeze containere modulare pentru colectarea selectivă a gunoiului. La un simplu calcul, Primăria Brașov ar fi putut cumpăra cu acești bani peste 30 de containere modulare, așa cum au acum aproape toate marile orașe din România. Numai că, administrația locală preferă să facă risipă cu banii publici pe evenimente de ”discuții” în loc să implementeze proiecte concrete care, efectiv, să ajute mediul înconjurător. Reamintim că Brașovul este în topul orașelor poluate din România și din Europa.

Pe ce se duc banii la acest eveniment?

130.000 de lei -corturi, mochetă, mese, scaune, logistică

130.000 de lei -ecran, sonorizare, scenothenică, transmisiune live, camere, operatori

30.000 de lei-traduceri, interpreriat

50.000 de lei-prânzuri și pauze de cafea(250 de participanți)

25.000 de lei-kit de participare

25.000 de lei-transport intern și internațional pentru speakeri&traineri

25.000 de lei-cazare speakeri

30.000 de lei-led screen Piața sf Ioan(transmisiune conferință)

20.000 de lei-protocol organizare(invitatii, voluntari, echipa organizare, presa)

75.000 de lei-printuri

10.000 de lei-website, video, foto

5000 de lei-înregistrare marcă

(supliment 24 de pagini Zile și Nopți+hartă(7000 de exemplare din sponsorizări???)

proiecție lasere(din sponsorizări???)

artiști(din sponsorizări, prin parteneri).

Precizăm că presa locală nu a fost invitată să încheie vreun parteneriat media(bineînțeles, gratuit) privind acest eveniment, adică, interesul pentru promovare nu a fost pe atât de mare pe cât doresc să-l umfle reprezentanții administrației locale.

One thought on “Cu banii cheltuiți pentru organizarea ”Forumului Orașelor Verzi”, Brașovul ar fi putut cumpăra peste 30 de containere modulare pentru colectare selectivă

  • 27 august 2021 la 8:49
    Permalink

    O conferință de politici publice în domeniul protecției mediului, la care vor participa 200 de primari, președinți de Consilii Județene, invitați internaționali și mulți alți politicieni. Asa scriu pe site! Societatea civila nu are ce cauta la acest eveniment, sa nu contamineze evenimentul!? ONG-urile nu au fost invitate, in special cele care activeaza in acest domeniu. Toti invitatii sunt „de-ai casei”! O prostie de eveniment prin care se mai sifoneaza ceva din banul public! Aveti dreptate!

    Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: