Cseke Attila: Ministerul Sănătății nu are bani pentru plata salariilor în luna decembrie

Cseke Attila a declarat miercuri seara, la Digi24, că Ministerul Sănătății nu are bani pentru plata salariilor în luna decembrie. Acesta spune că se caută mai multe soluții, dar că cea mai la îndemână ar fi rectificarea bugetară, după formarea noului Guvern, potrivit Digi24.

Ministrul interimar al Sănătății susține că sunt 74.000 de angajați în sistem care trebuie să primească salarii de la Ministerul Sănătății. Este vorba de salariile angajaților de la unitățile de primire urgențe: medici, asistenți, angajați DSP,  angajați de pe Ambulanță și rezidenți.

„Pentru luna decembrie, care înseamnă salariu pentru munca desfășurată în luna noiembrie, nu avem asigurată această sumă. Soluțiile pot fi găsite, resurse am înțeles de la Ministerul de Finanțe că există, trebuie găsită soluția legală, juridică, prin care acest lucru se poate rezolva”, a spus Cseke Attila, la Digi24.

Pentru ca angajați să-și primească banii în 15 decembrie este nevoie ca soluția să fie găsită până la finalul lunii noiembrie:

„Încă n-am depășit o anumită limită în care am intra în întârziere de plată a salariilor la 15 decembrie, dar sigur am semnalat această problemă pentru că trebuie să fim preventivi și să nu ajungem în această situație”, a adăugat Cseke Attila.

Sursa: Digi24

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: