Cruzime fără margini: 5 pui de câine au fost incendiați

Două dosare penale au fost întocmite de către polițiștii brașoveni în doar 24 de ore pentru cruzimi exercitate asupra animalelor.

 

  • Polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Voila efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “uciderea animalelor, cu intenție, fără drept”.

În fapt, la data de 05 mai 2021, polițiștii au fost sesizați de către o femeie din localitatea Recea, județul Brașov, cu privire la faptul că o persoană de sex masculin, din aceeași localitate, ar fi ucis, prin incendiere, 5 pui de câine.

La fața locului s-au deplasat, de îndată, polițiștii, care au identificat autorul faptei, acesta fiind un bărbat, în vârstă de 35 ani, precum și cadavrele celor 5 animale, stabilind faptul că acestea nu aveau stăpân.

În continuare, conform procedurilor legale în vigoare, s-a procedat la ridicarea cadavrelor animalelor de către reprezentanții unității administrativ-teritoriale.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

 

 

  • La data de 05 mai 2021, dispeceratul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov a fost sesizat prin apelul unic de urgență 112 cu privire la faptul că pe raza localității Homorod, județul Brașov, o persoană de sex masculin ar exercita acte de violență asupra unui câine.

În urma sesizării, la fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Hoghiz și Biroului pentru Protecția Animalelor Brașov, care au identificat persoana în cauză ca fiind un bărbat, în vârstă de 70 ani.

În continuarea verificărilor, polițiștii au constatat faptul că animalul prezenta urme de violență la nivelul membrelor, iar în jurul gâtului având un lanț metalic utilizat pentru a fi tras.

Conform prevederilor O.U.G. 175/2020, polițiști din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Brașov au emis ordin de plasare a animalului în adăpost, acesta fiind preluat de către reprezentanții unei asociații pentru protecția animalelor din localitatea Vulcan, județul Brașov.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “rănirea sau schingiuirea animalelor”, dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rupea în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

 

Reamintim faptul că prin intermediul O.U.G. 175 din 2020 pentru completarea unor acte normative cu incidență în protecția animalelor, precum și pentru stabilirea unor măsuri organizatorice, au fost instituite noi instrumente legislative, care asigură posibilitatea instituirii de urgență a unui mecanism de protejare a animalelor aflate într-o situație de pericol.  

Astfel a fost realizat un mecanism de protejare a animalelor aflate într-o situaţie de pericol, prin abilitarea poliţiştilor din Poliţia Română de a emite ordin de plasare a animalului în adăpost pentru o perioadă determinată în vederea înlăturării unui pericol iminent. Această soluţie urmăreşte accelerarea ritmului de rezolvare a problemei animalelor asupra cărora se exercită, în mod direct sau indirect, comportamente inadecvate, violențe sau cruzimi, care pot afecta în mod ireversibil viaţa sau bunăstarea acestora.

În situația în care animalele sunt supuse unor situații de pericol acestea pot beneficia cu celeritate de servicii publice de adăpostire specializate, servicii care să presupună preluarea, asistența veterinară de urgență, inclusiv intervenția chirurgicală, transportul, cazarea, hrănirea, deparazitarea, vaccinarea și controlul bolilor animalelor astfel încât acestora să le fie asigurate sănătatea și bunăstarea.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: