Criză doar pentru mediul privat. Angajații de la privat fără bani și locuri de muncă, angajații de la buget fără griji și probleme

Dacă în urmă cu câteva săptămâni, premierul Ludovic Orban anunța că ” toți românii trebuie să preia din greutatea crizei provocate de epidemia de coronavirus, indiferent ca e bugetar sau angajat la privat”, astăzi liberalul s-a răzgândit: ”șomajul tehnic pentru bugetari nu mai este de actualitate”. Cu alte cuvinte, în România doar mediul privat trebuie să ducă greul, adică tot cel care este motorul economiei.

Deși este cel mai afectat, fiind până în prezent, oficial, undeva la 1,3 milioane de români rămași fără locuri de muncă, tot mediul privat suportă consecințele crizei.

Asta pentru că cei din guvern nu au curaj să mai elimine din angajații care încasează de ani buni bani degeaba de la stat. Nici pensionarii ”speciali” nu sunt atinși, dar nici salariații de la buget care încasează mii de euro lunar pe spinarea românilor. Cu siguranță ca multe firme din țară vor închide porțile de tot, pentru că nu vor să se chinuie și să plătească lunar taxe și impozite la stat pentru ca prin banii lor să fie plătiți regește, dublu cât în mediul privat, acești bugetari de lux ai României.

Numai dacă ar tăia din toate indemnizațiile Consiliilor de Administrație, România ar putea dota spitalele din țară cu echipamente ținând cont că sunt câte 4-5 membri care încasează și 1000 de euro lunar.

Precizăm că bugetarii din instituțiile administrației centrale și locale ar fi urmat să se împartă și să lucreze jumătate din lună pentru 75% din salariul de bază. Prevederile șomajului tehnic nu s-ar fi aplicat personalului medical, polițiștilor, jandarmilor, profesorilor și personalului din ministerul muncii.

foto: facebook

2 comentarii la „Criză doar pentru mediul privat. Angajații de la privat fără bani și locuri de muncă, angajații de la buget fără griji și probleme

 • 24 aprilie 2020 la 11:38
  Permalink

  La Brasov sunt o grămadă de instituții publice în șomaj tehnic. Întrebați la Primărie și Consiliul județean înainte să scrieți. Și în județ mai sunt primării care și au trimis oameni în șomaj tehnic, deși nu există cadru legal pt asta și nici bani bugetați.

  Răspunde
  • 24 aprilie 2020 la 11:53
   Permalink

   Sunt cateva, asa ca nu mai exagerati. Iar somajul tehnic la buget este diferit de cel de la privat. Noi insa vorbim aici de salarii mari, de pensii nesimtite, de indemnizatii…scrie in text…

   Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: