Crește prețul la apă și canalizare la compania unde acționari principali sunt Primăria și Consiliul Județean

Mulțumiri conducerii Primăriei și Consiliului Județean Brașov(au membri în CA).

Salarii de nababi la Compania Apa, prețuri la fel. Brașovenii vor plăti mai mult pentru metru cub de apă, totul cu largul concurs al Consiliului Județean Brașov și al Primăriei Brașov care nu au luat niciodată măsuri pentru un management mai bun. Astfel, din 1 octombrie 2019, prețul pentru un metru cub de apă va fi de 4,33 lei , cu 16 bani mai mult, iar cel de canalizare 2,98 lei, cu 10 bani în plus,  inclusiv TVA.  

Se pare că cei din conducerea celor două instituții au și alte interese atât timp cât toți brașovenii văd nereguli, doar ei nu văd. Apă cu mâl la robinete, declarații contradictorii în presă, cartiere lăsate fără apă potabilă la o ploaie mai mare, străzi inundate, milioane de lei băgate în infrastructură, dar fără prea mare efect, acestea sunt câteva din problemele cu care s-a ”confruntat” compania. Ce au făcut acționarii? NIMIC! Doar declarații în presă și atât!

”Potrivit Avizului A.N.R.S.C. nr. 712604/04.09.2019, tarifele pentru serviciile de apă și canalizare – epurare se ajustează cu inflația, pentru toate localitățile cuprinse în aria de operare.  Astfel, din 1 octombrie 2019, prețul pentru un metru cub de apă va fi de 4,33 lei , cu 16 bani mai mult, iar cel de canalizare 2,98 lei, cu 10 bani în plus,  inclusiv TVA.   

Ca urmare, utilizatorii vor plăti de la începutul lunii viitoare, 7,31 lei/ mc pentru cele trei servicii furnizate de Compania Apa Brașov S.A.: apă potabilă, canalizare și epurare.

       Vă informăm că după ajustare, Compania Apa Brașov se situează pe locul 30, din 45 de operatori existenți, în clasamentul național al tarifelor.

Modificarea are la bază următoarele prevederi legale:

  • Legea serviciilor comunitare de utilități publice nr. 51/2006, republicată, cu modificări și completări
  • Ordinul președintelui A.N.R.S.C. nr. 65/2007 privind aprobarea Metodologiei de stabilire, ajustare sau modificare a prețurilor/tarifelor pentru serviciile publice de alimentare cu apă și de canalizare
  • Contractul de credit nr. 41890/09.06.2011 cu B.E.R.D., precum și amendamentul nr. 1/2012 la acest contract
  • Contractul de Delegare a gestiunii serviciilor publice de alimentare cu apă și de canalizare ”, se arată într-un comunicat de presă.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: