CP. Consilieri U.S.R Brasov reclamati la D.N.A-Serviciul Teritorial Brasov pentru abuz in serviciu iar exmatriculatul-falsificator pentru instigare la abuz

Pentru cei ce mai cred in Mos Craciun si USR, avem o veste proasta si anume aceea ca oamenii noi “au metehne …….. vechi”.

  • Astfel in data de 20.07.2021 profitand de faptul ca 2 consilierii din cei 25 erau in concediu, Primarul Brasovului a propus Consiliului Local nici mai mult, nici mai putin decat sa incalce OUG 26/2012 si sa aprobe un HCL prin care sa considere ei „ temeinic si justificat” sa fie angajata o casa de avocatura platita din bani publici pentru a apara pe primar in dosarul 15600.3/2021 in care instanta il amendase cu 1000 lei pe zi catre reclamant si 460 lei pe zi catre Statul Roman (20 % din salariu minim brut pe economie) pentru neexecuatare unei Hotarari Judecatoresti Definitive. Chair daca cel de la PNL si PSD sa opus ilegalitatea a trecut votata de cei 12 consilieri USR .
  • Urmeaza ca Instanta, respectiv D.N.A Brasov sa stabilieasca „ daca este temeinic si justificat sa fie cheltuiti bani publici pentru angajarea unor case de avocatura atunci cand primari incalca Hotararea Judecatoreasca Definitiva.
  • Refuzat in anul 2017 atunci cand a cerut o “sponsorizare de 200.000 Euro” pentru USR Brasov, domnul Coliban, ajuns intre timp primar, nu uita si se razbuna pe dezvoltator folosind bani publici in acest scop.

In anul 2017 dupa ce „sponzorizarea” i-a fost refuzata, senatorul Coliban a creat circul American Dream, uitand sa le spuna oamenilor ca „dealurile verzi erau terenuri construibile” prin PUZ-uri ale statului de peste 20 de ani.

dovada a acestui fapt, este faptul ca in anul 2018 cand s-a autorizat proiectul din Dealul Spirii nr.27 cu 3 etaje mai mult decat permitea PUZ-ul si mai mult decat promitea proiectul American Dream, senatorul Allen Coliban a tacut malc, fiind probabil multumit de „sponsorizarea” primita de partid sau cine stie poate chiar personal.

  • Ulterior dupa ce s-a judecat in zeci de dosare, pierzand in toate si a emis zeci de certificate de urbanism ilegale, primarul “Facebook” al Brasovului a ales sa nu respecte Hotarari Judecatoresti Definitive, emitand documente false pentru a da impresia ca a respectat Hotararile Judecatoresti, cu scopul evident de a nu plati cei 20% din salariul minim brut pe economie.

Intru-unul din dosare si anume 15600/3/2021 a fost deja sanctionat de catre Instanta, care l-a obligat sa plateasca dezvoltatorului suma de 1000 lei/zi iar Statului Roman suma de 460 lei/zi (20 % din salariul minim brut pe economie), incepand cu 12.12.2020, pana in momentul in care va emite un Certificat de Urbanism legal. Pana la acest moment au trecut aproape 220 zile, ceea ce inseamna ca urmare a acestui abuz al primarului ce incalca o Hotarare Judecatoreasca Definitiva, U.A.T Brasov va trrebui sa plateasca aproape 50.000 Euro dezvoltatorului si aproape 25.000 Euro Statului Roman amenda si nici decum 15.000 Euro cum  i-a mintit Coliban pe brasoveni.

  • In loc sa se trezeasca la realitate si sa respecte Hotararea Judecatoreasca care era foarte clara, (cerandu-i ca dintr-un anume Certificat sa indeparteze “conditionarea ilegala cu PUD” in conditiile in care el eliberase un alt certificat cu alte conditionarii ilegale), acesta a cerut nici mai mult nici mai putin decat ca, Consiliul Local Brasov sa aprobe o Hotarare prin care Primaria sa angajeze avocati, care sa il apere pentru ca nu a pus in executare Hotarareasca Judecatoreasca Definitiva.

 

  • Speta era atat mai clara cu cat pe un teren al aceluiasi dezvoltator Primaria Brasov pierduse intr-un proces identic, iar fostul Primar George Scripcaru executase Hotararea Judecatoreasca indepartand din acel certificat conditionarea ilegala.

Spre deosebire de acesta in mod fals domnul Coliban in loc sa indeparteze conditionarea ilegala din certificatul supus judecatii asa cum scria in dispozitiv, a ales sa emita un alt certificat cu alte conditionari ilegale incercand sa pacaleasca atat Instanta cat si pe dezvoltator lucru ce nu i-a mers fiind sanctionat de catre Instanta. Dupa aceasta a cerut consilierilor sa incalce O.U.G 26/2012 si sa ii aprobe sa angajeze avocati , adica sa considere ca este temeinic si justificat sa incalci Hotarari Judecatoresti Definitive.

  • Din acest motiv consilierii PSD sau PNL nu a putut vota aceasta enormitate, in schimb colegii sai de la USR, probabil instinct de turma, au votat sa se cheltuiasca bani publici pentru a apara un individ certat cu legea ce nu respectat Hotarari Judecatoresti Defintive.

Din pacate pentru ei, votul consilierilor nu este doar pentru oportunitate, ci si de legalitate si cu siguranta nu este legal sa nu respecti Hotarari Judecatoresti Definitive cu atat mai ilegal fiind sa platesti din bani publici avocati pentru a te apara atunci cand nu ai respectata Hotarari Judecatoresti Definitive.

Din acest motiv consilieri locali au fost reclamati la D.N.A Brasov, institutie ce asteptam sa isi faca treaba deoarece in caz contrar s-ar crea un precedent deosebit de periculos, practic orice primar putand sa incalce Hotarari Judecatoresti Definitive, ba chiar sa angajeze avocati atunci cand le incalca .

Ca de obicei, primarul “facebook” pune interesele personale mai presus de cat cele ale brasovenilor, proiectul American Dream avand ca avantaj pentru scheieni faptul ca ar fi asigurat o cale de acces intre Schei si Calea Poienii, iar ulterior prin drumul Caramidariei, proaspat aprobat direct catre nodul rutier din Bartolomeu.

  • Timpii de interventie ai S.U ar fi fost injumatatiti ca urmare a accesului direct dinspre Calea Poienii, la acest moment autospecialele I.S.U venind cu intarziere si avand ca obiectiv doar sa limiteze extinderea incendiului si nici decum sa salveze caselele ce au ars.

COMUNICAT DE PRESA

https://americandreambrasov.ro/

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: