Coronavirusul scoate la suprafață putregaiul și corupția din instituțiile publice din Brașov

Pandemia de COVID-19 arată adevărata față a sistemului sanitar din Brașov, dar și putregaiul și corupția din instituțiile publice. Ani la rând, politicienii locali au ieșit la televizor unde au început să se umfle în pene cu cât de buni manageri sunt ei și câtă experiență administrativă au și câte au realizat pentru județ.

Acum, acești politruci s-au făcut mici, dar mici de tot pentru că în aceste zile se vede realitatea crudă din spitale, dar și din alte instituții ale statului. Angajați pe bază de carnet de membru, oameni numiți politic în funcții cheie, combinații financiare, achiziții dubioase, oameni nepregătiți, manageri slabi. Acesta este tabloul din județul Brașov.

Achizițiile fără rost, echipamentele luate cu dedicație pe sume uriașe au făcut din unitățile spitalicești niște simple centre de consultație și tratament, mai rău ca în satele din Europa. Nu sunt măști, nu există aparatură medicală, nu există personal specializat, nimic.

Unde sunt paturile de la ATI, unde sunt specialiștii de la Boli Infecțioase?

Unde sunt autoritățile statului care ar trebui să urmărească aceste derapaje? Presa a tot scris, dar unde sunt cei care trebuie să aplice legea…

Abia acum se vede că spitalele din Brașov sunt nepregătite pentru că s-au alocat bani pentru aceste achiziții de echipamente, dar abia ieri, când poate este prea târziu, iar orașul s-a umplut de cazuri de CORONAVIRUS. Deja în țară sunt peste 100 de cadre medicale infectate. Din fericire, la Brașov încă nu s-a înregistrat niciun caz, dar cât se va menține această statistică?

Deja presei nu i se mai furnizează informații cu privire la numărul de pacienți infectați cu COVID-19 la nivel de județ, toată statistica este pe național.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: