Corn, lapte și mere, dar când, la anul? Viceprimărița s-a lăudat, dar a trecut o lună și nu s-a întâmplat nimic

În septembrie, Primăria Brașov a lansat licitația pentru lactate, produsele de panificație și mere. Licitaţia a fost împărţită pe trei loturi: mere, lactate şi produse de panificaţie.
Pentru a ne crește armonios comunitatea, este important să dăm prima șansă producătorilor locali, atunci când putem. Prin urmare, am decis ca în acest an, în cadrul programului ”Cornul și laptele” elevii și preșcolarii să primească produse ecologice de calitate de la furnizori locali.
Este primul an când acest program se derulează sub tutela Primăriei Municipiului Brașov, iar caietul de sarcini, în baza căruia se vor alege furnizorii, pune accentul în primul rând pe calitate. Prin urmare, cel puțin 10% din produse trebuie să fie certificate ECO, cel puțin 30% trebuie să vină de la fermieri, cooperative și asociații locale și, de asemenea, încurajăm livrările directe, de la producător la consumator.
Programul se adresează grădinițelor de stat și cele particulare acreditate și școlilor de stat și private, în ciclul primar și cel gimnazial. Produsele care se vor acorda gratuit sunt cornuri, lapte și mere, câte două zile pe săptămână, biscuiți uscați, câte trei zile pe săptămână, și iaurt, o zi pe săptămână”, afirma viceprimărița Flavia Boghiu.
În curând intrăm în luna noiembrie, iar elevii și preșcolarii nu au primit produsele ”ecologice” mult promise de viceprimarul USR.
Dacă cei care se pricep la administrație caută informații despre o astfel de licitație, imediat și găsesc. Era de așteptat ca la licitiații să se întâmpine probleme din cauza criteriilor draconice impuse, fără o analiză, fără un impact. Dar cum primarul Coliban și viceprimărița Boghiu au impresia să ce pricep la toate, licitația a pornit și, surpriză, nu s-a înscris nimeni. Acum, urmează o nouă licitație, dar, bineînțeles, s-a umblat și la criterii. În aceste condiții, sunt șanse ca elevii să se bucure de produse prin 2022.
Important este ”cartonul” postat de viceprimăriță și de simpatizanții USR pe toate grupurile, na, imaginea contează, nu neapărat ducerea la îndeplinire a proiectului. Doar că s-ar putea că aceste cuvinte să fie doar niște vorbe în vânt dacă în noiembrie nu se desemnează o firmă.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: