Coresi Avantgarden, un mini-oraș în cel mai frumos oraș al României

Viziunea dezvoltatorului este de a face din România un loc mai bun de trăit, prin crearea unui ansamblu cu caracter occidental și cu un concept modern de locuire. La momentul actual, Coresi Avantgarden este singurul ansamblu rezidențial din România integrat armonios între un Shopping Resort și un campus modern de birouri. Un proiect gândit în cel mai mic detaliu, pentru a reda Brașovului și locuitorilor săi 8% din suprafața orașului. Dezvoltatorii au gândit proiectul în amănunt: traversezi doar o stradă și ajungi într-un centru comercial cu o atmosferă vibrantă, unde găsești toate serviciile de care ai putea avea nevoie – magazine, cafenele, restaurante, cinema, hypermarket, servicii de beauty & întreținere, agenție de turism, locuri de joacă și zone de relaxare.

Pe lângă toate aceste aspecte, trebuie menționată și priveliștea spectaculoasă către munți, vizibilă din multe zone ale complexului Coresi. La câțiva pași, Coresi Street completează oferta centrului comercial cu showroom-uri de mobilier sau electrocasnice, accesorii, sală de sport și fitness.

Pentru a avea acces la aceste facilități, nu trebuie să apelezi la mașină sau să pierzi timp în trafic. Astfel, în mai puțin de patru ani, Coresi Avantgarden a devenit un mini-oraș în cel mai frumos oraș al României.

Totul a început în urmă cu patru ani cu o poveste ambițioasă, emoționantă și o schiță conturată de arhitect pe hârtie

Întregul ansamblu este înconjurat de străzi cu 4 benzi de circulație asfaltate, care permit o circulație fluentă către și dinspre cartier. În plus, complexul Coresi Avantgarden este racordat eficient la infrastructura orașului, pentru un acces facil către centrul istoric sau către rutele ocolitoare ale municipiului. Complexul a prins contur în proporție de peste 75%.

„Am visat să construim un orășel pentru 2.200 de familii fericite care să împărtășească viziunea noastră. Azi ne bucurăm pentru că nu mai avem nevoie de randări create în programe de design”, ne-a declarat dna. Daniela Kasper, fondatoarea Kasper Development, dezvoltatorul Coresi Avantgarden.

Garanția investiției

Parteneriatul între două firme cu notorietate în domeniul dezvoltărilor imobiliare – Kasper Development și Ceetrus, reprezintă o garanție a investiției pentru clienți. Proiectul este securizat atât prin expertiza și renumele dobândite în ultimul deceniu în domeniul dezvoltărilor imobiliare, cât și prin faptul că nu este finanțat prin credite bancare.

Totul a început cu un masterplan ambițios, pe o perioadă de 10 ani. Primele patru etape ale proiectului – însumând 2.200 de unități locative – sunt finalizate sau în diferite etape de execuție. În curând va fi demarată faza a cincea. Aceasta vine cu un concept inedit, care va aduna, contopi și exprima toată experiența dobândită în ultimii 15 ani, dar mai ales în primele etape ale proiectului Coresi Avantgarden. Acest concept „inspirat de tine” va confirma că ceea ce compania transpune din plan în realitate este acea locuință adecvată stilului de viață actual al beneficiarilor săi, dar va putea răspunde și cerințelor generațiilor următoare.

Proiectul nu se bazează doar pe imaginația arhitectului, ci și pe nevoile celor care vor locui în complex

Viziunea dezvoltatorului este de a face din România un loc mai bun de trăit. După cum se știe, cea mai sigură investiție de-a lungul timpului o reprezintă achiziția imobiliară, dacă respectă toate criteriile de selecție. Un imobil bun își păstrează valoarea indiferent de condițiile economice existente într-o țară. Mai mult decât atât, valoarea unui imobil crește de-a lungul timpului, dacă investiția a fost atent gândită. În ansamblul Coresi Avantgarden, perioada de recuperare a investiției este estimată între 15 și 18 ani, în funcție de valoarea chiriei dar și de  nivelul de finisaje și stilul de mobilare alese.

Aleea Aviatorilor, o alee presărată cu cafenele cochete și spații comerciale

O alee pietonală largă traversează întregul ansamblu rezidențial. Este presărată cu cafenele cochete și spații comerciale care oferă servicii complementare și utile tuturor locuitorilor din zonă. Aleea Aviatorilor are un rol dublu. Pe de-o parte, reprezintă un centru de atracție, atât pentru locuitorii complexului rezidențial, cât și a altor doritori de relaxare, de plimbări într-o atmosferă liniștită și vibrantă. Copii de toate vârstele, pe biciclete, trotinete sau pe role creează un zumzet și un freamăt magnific. Pe de altă parte, această alee reprezintă o cale de acces direct înspre centrul comercial Coresi, zona rezidențială și campus, Parcul Sportivilor și Gara Centrală, până spre Centrul Civic.

Caracterul occidental al întregului ansamblu este remarcat din primul moment și reprezintă o caracteristică evidentă și unică. Este singurul ansamblu din țară traversat de o alee pietonală generoasă, denumită de iubitorii ei „Republicii 2” a Brașovului.

Colectarea deșeurilor din ansamblul Coresi Avantgarden se face prin sisteme moderne subterane, soluție adoptată în majoritatea orașelor din Europa și în premieră la Brașov. Sistemul de ghene îngropate contribuie la o imagine curată și civilizată a întregului ansamblu.

În plus, fiecare apartament  din complex are prevăzută o boxă de depozitare la demisol, dar și un loc de parcare în apropierea imobilului. Aleile ansamblului sunt generoase și eficient proiectate. „Am prevăzut și rampe de acces pentru fiecare clădire, menite să deservească tinerii părinți sau persoanele cu dizabilități”, afirmă Dna. Daniela Kasper.

În ceea ce privește zona verde, conceptul ansamblului prevede 30% spații verzi. Acestea sunt amenajate cu plante, arbori și arbuști, precum și gazon sau flori.

Un ansamblu occidental

Brașovenii și-au manifestat în ultimii ani dorința de a circula cât mai des cu bicicleta. Astfel, dezvoltatorul a prevăzut încă din stadiul de proiect piste pentru biciclete în întreg cartierul. Fiecare dintre cele patru faze ale ansamblului Coresi Avantgarden este străbătută de o astfel de pistă, facilitate care face posibilă relaxarea pe două roți chiar lângă casă. Infrastructura creată conferă plus valoare conceptului modern de locuire, fiind apreciată atât de către copii, cât și de adulți.

Achiziția unei locuințe este întotdeauna o decizie emoțională

Dar, indiferent cât de amplă este lista de argumente care înclină decizia asupra unui imobil sau altul la momentul achiziției, dezvoltatorul oferă o serie de sfaturi cu privire la achiziția unui imobil – „privește în perspectivă și la valoarea proprietății în timp. Pentru a lua o decizie pe care să nu o regreți mai târziu, trebuie luați în considerare câțiva factori cum ar fi: localizarea imobilului, conceptul ansamblului, profilul dezvoltatorului, calitatea și nivelul finisajelor, aspecte legate de întreținere și administrare, dar și de certificare și clasă energetică.

Localizare ideală

Înainte de a achiziționa un imobil, este indicat ca localizarea să fie bine analizată, la fel ca și zona și orașul în care se află cartierul vizat. Aspecte precum accesul la transportul public, oferta de servicii din zonă, existența în împrejurimi a unor restaurante, cafenele, magazine alimentare, dar și parcuri, zone de relaxare sau de joacă pentru cei mici sunt importante. Accesul către școli, grădinițe sau creșe este un aspect esențial care trebuie luat în considerare, pe lângă renumele zonei. Interiorul unui imobil se mai poate modifica, acesta putând fi personalizat ori de câte ori este nevoie, însă localizarea va rămâne aceeași.

Profilul și reputația dezvoltatorului reprezintă aspecte cheie în alegerea și achiziționarea unei locuințe

Dezvoltatorii educați înțeleg necesitatea transparenței în relația cu beneficiarul și importanța personalului calificat în toate etapele derulării investiției. Trebuie puși în balanță toți factorii: experiență, renume, consilier de vânzări dedicat, garanțiile oferite pentru produs, structura post-vânzare.

Viziunea dezvoltatorului

Kasper Development face pași în fiecare zi în această direcție, îmbunătățind constant proiectul, atât din punct de vedere al conceptului, al soluțiilor inovatoare tehnice care apar pe piață și care sunt adoptate, dar și din punct de vedere al calității locuirii.

„Putem afirma cu mândrie că realitatea depășește cu mult cele mai frumoase imagini create în stadiul de proiect. Mii de clienți au crezut în noi și în visul nostru, și au ales să locuiască în Coresi Avantgarden. Iar ceea ce nu poți include în nicio imagine este bucuria acestor oameni de a trăi într-un cartier modern și de a contura zi de zi, noi povești de viață”, a declarat în încheiere, Dna. Daniela Kasper, fondatoarea Kasper Development.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: