Coresi Avantgarden – proiect de regenerare urbană în Brașov

Ce înseamnă în viziunea Coresi Avantgarden conceptul de regenerare urbană

În 2007 în cadrul unei licitaţii, platforma industrială Tractorul a fost vândută. Cumpărătorul viza derularea unui proiect de regenerare urbană pentru întreaga zonă, cu o suprafață de 124 de hectare, ce cuprindea birouri, locuințe și spații comerciale. Datorită crizei, costul derulării proiectului a crescut, iar investiția a devenit imposibil de realizat la acel moment.
Remodelarea suprafeței de 100 din cele 124 de hectare ale uzinei a început în 2012, când Immochan a achiziționat acest teren și a pus pe hârtie planurile pentru zona comercială și rezidențială. Terenul achiziționat nu mai păstra nimic din aspectul impunător de altădată al uzinei brașovene, ci cuprindea doar ruine, hale dezafectate, buncăre și mult moloz.
Primul pas a fost construcția centrului comercial Coresi, inaugurat în martie 2015. După darea în folosință a celor 24 hectare destinate spațiilor comerciale, viitorul cartier Coresi a cunoscut o dezvoltare rapidă a infrastructurii.
Ansamblul rezidențial Coresi Avantgarden reprezintă etapa a treia a proiectului ce revitalizează circa 8% din suprafața utilă a orașului Brașov. Calitatea spațiului urban este dată de alăturarea diferitelor elemente arhitecturale și amenajări peisagere cu facilitățile de petrecere a timpului liber din zonă și accesul facil la mijloacele de transport în comun. Blocurile care se construiesc aici au regim jos de înălțime – majoritatea au 5/6 etaje, iar cateva unități au 8 etaje – pentru ca aparatmentele să beneficieze de lumină naturală cea mai mare parte a zilei.

Când s-au pus bazele proiectului Coresi Avantgarden

Ideea unei dezvoltări rezidențiale pe fosta platformă industrială a apărut încă din 2012, când au fost inițiate primele discuții între Immochan și Avantgarden Invest. Cei doi parteneri cu competențe complementare în sfera comercială și rezidențială au ajuns la o formulă câștigătoare trei ani mai târziu. Atât construcția, cât și vânzarea unităților din proiect au fost demarate la începutul anului 2016.
Apartamentele se achiziționează în stadiul de proiect, iar viitorii locatari primesc apartamentul finisat, la cheie. Coresi Avantgarden este construit din materiale de cea mai bună calitate, oferind cumpărătorului alternativa unei investiții rezidențiale durabile, ce îi va conferi condiții de înalt confort într-un spațiu amenajat după un concept arhitectural modern.
Întreg proiectul Coresi Avantgarden va fi dezvoltat în cinci etape și cuprinde peste 2.200 de apartamente. Cele 570 de unități din prima etapă au fost contractate integral și se află în prezent în diferite etape de execuție, iar în cea de-a doua fază vor fi construite alte 430 de apartamente. Până în acest moment 90% dintre apartamentele disponibile la vânzare în faza a doua a proiectului și-au găsit deja proprietari. Studiourile, apartamentele cu 2 și 3 camere sunt situate în imobile cu un regim de înălțime de 5, 6 și respectiv 8 etaje.

Cui se adresează proiectul…

Coresi Avantgarden se adresează brașovenilor care își doresc o locuință de calitate și un stil de viață modern. Având în vedere importanța economică și turistică a orașului Brașov, proiectul se adresează și celor care doresc să beneficieze de o locuință de vacanță sau investitorilor dornici să-și constituie un patrimoniu de calitate într-un oraș în continuă dezvoltare. Coresi Avantgarden aduce bucuria de a locui într-un complex rezidențial care inițiază un nou “mod de viață”, în spații de locuit conectate la o diversitate de servicii și facilități.

Complexul rezidențial Coresi Avantgarden este locul unde o nouă comunitate prinde viață, în întâmpinarea căreia venim cu soluții, servicii și momente animate, pentru a îndeplini promisiunea: Viața trăită din plin. Coresi Avantgarden își propune să ofere clienților bucuria de a trăi într-o comunitate plină de vitalitate, un loc unde vecinii au toate facilitățile pentru a socializa și a trăi într-un mediu armonios și dinamic.

Cumpărătorul care se alătură comunității Coresi Avantgarden se va muta într-un ecosistem definit prin calitatea spațiilor verzi, calitatea mediului ambiant, a serviciilor puse la dispoziție, al multitudinii de spații comerciale situate la parterul blocurilor. În complex vor fi deschise cabinete stomatologice sau notariale, servicii de care au nevoie locuitorii unui cartier, dar care vin în completarea ofertei comerciale din apropiere. O sală de sport cu centru SPA, magazine, cafenele, cinematograf și locuri de joacă pentru copii și tineri. În apropiere se află și cel mai mare parc al orașului ce oferă multiple facilități pentru sport și activități în aer liber.
Proiectul se va derula pe o perioadă de 5-7 ani, în funcție și de evoluția pieței imobiliare. După finalizarea celor peste 2.200 de unități se va stabili dacă terenul rămas va avea destinație rezidențială sau un mix între spații birouri și blocuri de locuințe.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: