Copiii între 6 și 12 ani nu mai trebuie testați la incidență peste 3 la mie. De unde bani pentru testarea copiilor de peste 12 ani?

Costuri suplimentare pentru părinții copiilor de peste 12 ani!

Premierul Cîțu a anunțat că în ședința de Guvern de azi vor fi aduse câteva modificări la hotărârea de săptămâna trecută. Nu va mai fi necesară testarea copiilor cu vârste între 6 și 12 ani în localitățile în care accesul la mai multe activități se face în baza certificatului verde.

„Copiii între 6 și 12 ani nu vor mai fi testați peste 3 la mie. Sunt lucruri pe care le corectăm. Vreau ca România să rămână deschisă”, a adăugat premierul.

Ce a uitat să comunice premierul este soluția pe care o are pentru familiile cu copii de peste 12 ani. Dacă aceștia nu sunt vaccinați sau nu au dovada că au trecut prin boală, vor trebui să se testeze de fiecare dată când participă la activități sportive în săli închise, la piscină sau dacă doresc să meargă la teatru. Va fi nevoie și de 2 teste pe săptămână.  Ce vor face familiile cu mai mulți copii? Nici alocațiile nu ajung pentru a acoperi aceste costuri. Cu școala care, mai mult ca sigur că se va muta în online, acești copii vor rămâne închiși în case deoarece nu vor mai avea posibilitatea să participe la activități sportive/extrașcolare.  Se gândește cineva și la sănătatea copiilor? Aceasta este generația pe care ne-o dorim?

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: