Copiii din Râșnov se vor bucura de un parc nou în Cartierul Florilor

Parcul aflat în Cartierul Florilor din Râșnov va fi complet refăcut. Copiii din Râșnov se vor putea bucura de un loc de joacă amenajat special pentru ei, cu leagăne, balansoare, pereți pentru alpinism și un complex de joacă tematic, menit să le dezvolte creativitatea și imaginaţia.

„Lansată încă de anul trecut, licitaţia pentru realizarea documentaţiilor tehnice, obţinerea autorizaţiilor și execuţia lucrărilor de reamenajare a acestui parc a fost finalizată la începutul acestui an. Contractul, cu o valoare de 985.844 lei, cu tot cu TVA, a fost semnat cu firma Eco Semiramida, care a terminat zilele trecute proiectul tehnic, document ce a fost realizat în colaborare cu reprezentanţii Primăriei Râșnov.
Astăzi, mobilierul urban din parc a fost demontat, iar terenul va fi pregătit pentru începerea efectivă a lucrărilor.
Printre altele, proiectul prevede realizarea de balansoare și pereţi de căţărare adaptaţi posibilităţilor copiilor, elemente cu turnuleţe (cu pasarele și tobogane), leagăne, zone pentru baschet. Tot pentru cei mici va fi un panou interactiv, primul din Râșnov, dar parcul va avea și alte atracţii care să le permită să se distreze făcând mișcare. În total, vor fi 10 ansambluri noi de joacă. Elementele existente acum în parc vor fi recondiţionate și mutate în alte zone ale orașului.
Spațiile verzi din parc și zonele de relaxare vor fi si ele refăcute.
După parcul din Cartierul Florilor 1 sunt avute în vedere și alte locuri de agrement din oraș. Sunt pregătite documentaţiile tehnice și urmează să înceapă lucrările de refacere a locurilor de joacă din alte zone ale orașului. Astfel, sunt programate pentru lucrări parcurile din Promenadă, Florilor 2, Caragiale, Chimica (al doilea loc de joacă), Libertăţii, Piaţa Școlii.
Programul de reînnoire și extindere a parcurilor a fost demarat anul trecut, fiind finalizate lucrările la parcurile din Chimica, Centru Nord, ISR.”, au menționat reprezentanții Primăriei Râșnov într-o postare pe pagina de Facebook

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: