Copiii defavorizați învață să schieze în Poiana Brașov

16 copii provenind din medii defavorizate si aflati in evidenta Asociatiei Aici pentru Tine vor avea parte de o rara bucurie – sa invete sa skieze, datorită Asociației “Aici pentru Tine” și a colaboratorilor săi

Asociația „Aici pentru  Tine” Brașov a inițiat o activitate de educație prin sport pentru copii vulnerabili din comunități defavorizate, având drept scop lărgirea orizonturilor, depășirea așteptărilor și crearea de abilități sportive necesare pentru o dezvoltare armonioasă. Organizația oferă  – prin intermediul colaboratorilor săi –  lecții de schi pentru 16 copii, cu vârste cuprinse între 8 și 16 ani,  aflati in evidenta  serviciilor sociale. „Copii au parte de o rara bucurie  – învață să schieze  în Poiana Brașov, sub îndrumarea unor monitori experimentați ”, a declarat Adina Camelia Gál, președintele Asociației “Aici pentru Tine” Brașov.

Unicitatea acestei activități provine din viziunea proprie organizației, aceea de a uni două lumi contrastante: a oamenilor bogați și a oamenilor săraci. Experiența este interesantă nu doar prin faptul că schiul este un sport practicat –în general- de persoane cu venituri consistente,  ci și de locația aleasă, inaccesibilă celor mai puțin privilegiați dintre noi. „Este o oportunitate rara pentru un copil defavorizat sa aibe parte de un sport destinat pentru cei cu buzunare largi. Totul este posibil atunci cand oamenii buni se aduna pentru fapte bune”, a precizat Adina Gal.

Activitatea este facilitată de Clubul  Sportiv Tenis Ski Brasov, administrat de Dorin Pipoși. Copii sunt îndrumați de instructorul Dragos Dumitriu, care desfășoară lecțiile în regim de voluntariat. Lecțiile au început săptămâna trecută și vor dura până la sfârșitul sezonului, copiii fiind împărțiți în două grupe de vârstă.

Jurnaliștii care doresc să ia parte la acțiunile organizației sunt rugați să sune la tel 0726/686793, persoana de contact: Gál Adina Camelia. Mai multe informații legate de activitatile Asociatiei „Aici pentru Tine!”  sunt prezentate  pe www.asociatiaaicipentrutine.ro.

Pentru clipul de prezentare al activităților, accesați link Youtube https://www.youtube.com/watch?v=_d6ii51nkBM

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: