Copiii bolnavi, internați în locul mamelor însoțitoare

Conducerea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Brașov a decis ca în perioada epidemiei, să fie internați copiii bolnavi în locul mamelor însoțitoare. Excepție fac mamele care alăptează, mamele copiilor cu handicap, mamele copiilor cu afecțiuni oncologice sau neurologice, în limita locurilor disponibile în rezervele din izolator.

”În perioada epidemiei, am decis să internăm copiii bolnavi, în locul mamelor însoțitoare!

Ca urmare a deciziei de a nu interna copii cu aparținătoare pe timpul stării de urgență și ulterior stării de alarmă, decizie care a fost îndelung dezbătută în mediul online, facem următoarele precizări:

 Pentru a asigura întrega protecție a pacienților nostri am testat atât copiii internați, cât și pe aparținătorii acestora (dacă a fost cazul). Astfel, s-a creat un izolator care asigură cazarea copiilor de la internare până la primirea rezultatului testului COVID, când sunt preluați de către medicul care îi tratează și transferați pe sectii sau sunt preluați de către spitalele suport COVID, dacă testul este pozitiv.

 Prin urmare, au fost internate ca însoțitoare doar mamele care alăptează, mamele copiilor cu handicap, mamele copiilor cu afecțiuni oncologice sau neurologice, în limita locurilor disponibile în rezervele din izolator, preferând astfel să internăm un copil bolnav, în locul unei mame aparținătoare.

ℹ️ În toată această perioadă, spitalul nostru a testat un număr de 545 de pacienți, 275 de aparținătoare și 170 de cadre medicale ale spitalului, costurile fiind suportatate integral de către unitatea noastră medicală.

‼️ Vă asigurăm că măsurile pe care le-am adoptat sunt exclusiv pentru pacienți, pentru siguranța și sănătatea acestora! Suntem convinși că vom fi înțeleși corect, că în această perioadă de criză sanitară, prioritară este viața copiilor bolnavi și nu însoțirea acestora pe perioada internării, ocupând paturi necesare internării altor micuți. Facem un apel la rațiune și vă rugăm să vă amintiți că suntem un spital, care tratează afecțiuni grave prioritare în această perioadă!”, a scris pe pagina de facebook conducerea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Brașov.

One thought on “Copiii bolnavi, internați în locul mamelor însoțitoare

  • 25 mai 2020 la 22:54
    Permalink

    Eu nu mai inteleg in ce lume traim….cum adica sa mi las copiii de 5 ani, respectiv 2 ani singuri in spital timp de 2 saptamani??!! Voi cand luati astfel de hotarari mai ganditi putin??? S au materia voastra cenusie s a terminat??? Ce parinte ar permite ca copilul sau sa fie astfel traumatizat??? Sunteti d…..i, im….i, cr…..i, in toate felurile imi vine sa va fac…. Rusine sa va fie! V a trece perioada asta si nu va vom uita!

    Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: