Copac doborât de vant pe Aleea de sub Tâmpa (FOTO)

Inca un copac pus la pamant de ploile puternice din ultimele zile. “Serviciul Amenajare Zone de Agrement, împreună cu Regia Pădurilor Kronstadt continuă intervențiile pentru reducerea riscurilor de prăbușire a unor copaci.
Azi-noapte, un alt arbore a fost rupt de vânt în zona parcului de pe Aleea de sub Tâmpa. Astăzi, echipele au intervenit pentru a degaja aleea si sa securiza zona, iar trunchiul va fi ridicat probabil în cursul zilei de mâine. Tot astăzi, în zona Spitalului Județean, echipele Regiei Pădurilor kronstadt intervin pentru îndepărtarea a treii plopi bătrâni, care, din cauza vârstei și a lemnului moale, prezintă pericol de prăbușire.
Reamintim că în dupa-amiaza zilei de 21.07, in zona parcului Ina Schaeffler (Livada Postei), un artar s-a prabusit peste una dintre alei și peste o masă de la terasa de la intrarea în parc, din fericire fără victime.
In urma verificarilor la fata locului efectuate de reprezentantii Serviciului Amenajare Zone de Agrement, ai Regiei Padurilor Kronstadt si ai Politiei Locale, s-a constat ca arborele a fost dezradacinat de ploile abundente din ultima perioada si de vantul de intensitate foarte mare.
Totodata, au fost verificati si ceilalti copaci din zona si s-a luat decizia taierii altor doua exemplare, din specia frasin si artar, care de asemenea prezinta pericol de prabusire. De asemenea, s-a luat decizia ca în urmatoarele zile să se facă o verificare a intregii zone, pentru a ne asigura ca riscul unor situatii asemanatoare este cat mai mic posibil.
Tot pentru a reduce riscurile prabusirii unor copaci, in urmatoarea perioada se va incheia un parteneriat cu Facultatea de Silvicultura a Universitatii Transilvania, pentru ca specialistii de la aceasta facultate sa verifice sanatatea copacilor cu ajutorul unui tomograf sonic (aparat care masoara viteza de propagare a undelor sonice prin lemn pentru a detecta, neinvaziv, cavitatile si nivelul de descompunere din copaci). Aparatul este utilizat pentru evaluarea riscului de prabusire a copacului, prin masurarea grosimii peretilor reziduali in interiorul trunchiului” au declarat reprezentantii Primariei Brasov pe pagina de Facebook a institutiei. 

Foto: Primaria Brasov

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: