Controale la hoții de curent din Gârcini (FOTO)

În data de 04.06.2020 a avut loc o acțiune de verificare în județul Brașov, localitatea Săcele, cartier Gârcini, în vederea identificării intervențiilor neautorizate asupra instalațiilor electrice. Cele 5 echipe din cadrul Sucursalei Brașov a SDEE Transilvania Sud, în colaborare cu reprezentanții Inspectoratului General al Jandarmeriei Brașov, au verificat aproximativ 120 de locuri de consum. În urma acestora, s-au întocmit 5 Note de Constatare pentru consum neautorizat de energie electrică, fără contract de furnizare.

În cartierul Gârcini, locuitorii din imobilele verificate folosesc instalații improvizate, cu ajutorul cărora se conectează ilegal la rețea, existând în permanență riscul de incendiu și electrocutare.

Toate aceste branșamente ilegale implică un risc major pentru populația din zonă, conduc la apariția factorilor cu un efect negativ în asigurarea standardului de performanță pentru distribuția energiei electrice, produc pierderi de energie distribuită, afectează consumul propriu tehnologic, și au un impact negativ din punct de vedere economic. Aceste intervenții neautorizate asupra rețelelor de distribuție a energiei electrice duc la supraconsum și sunt, de cele mai multe ori, cauza apariției unor deranjamente colective. Din această cauză, sunt afectați și cetățenii de bună credință, care respectă legislația în vigoare.

Facem precizarea că în toate cazurile în care există suspiciunea de sustragere a energiei electrice sunt sesizate organele de cercetare penală, iar SDEE Transilvania Sud se constituie parte civilă în instanță pentru recuperarea întregului prejudiciu (energie electrică + costurile branșamentelor deteriorate).

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: