Controale în stațiile de autobuz din Brașov (FOTO)

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițiști locali și jandarmi, au desfășurat noi acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre și societăți comerciale, piețe, terase, precum și în stațiile și mijloacele de transport în comun de pe raza județului Brașov. Activitățile de verificare sunt adaptate permanent de către polițiștii brașoveni, în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov privind zonele unde există focare, în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Astfel, la data de 07 ianuarie 2021, polițiștii brașoveni au verificat 154 de locaţii, 43 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 9 operatori economici cu privire la organizarea programului de muncă. De asemenea, au fost legitimate aproximativ 1.700 de persoane, verificate peste 120  mijloace de transport persoane și 165 de autovehicule.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 216 sancțiuni contravenționale, dintre acestea 181 fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 35 pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/libbera circulaţie, valoarea totală a sancțiunilor contravenționale fiind de 16.500 lei.

Totodată, polițiștii au verificat aproximativ 1.550 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină și au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “zădărnicirea combaterii bolilor”, dosar instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov au verificat 34 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 48 de  locații. De asemenea, au legitimat 285 de  persoane, au verificat 14 persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină și au aplicate 37 de  sancțiuni contravenționale.

 

Jandarmii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista” Brașov au verificat  51 de  locații, au legitimat 60 de persoane și au aplicat  3 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală.

 

Pe parcursul desfășurării activităților, polițiștii au continuat activitățile informativ-preventive pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică.

 

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forțele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activități de verificare și instruire cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2.

 

Solicităm tuturor cetățenilor să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică,  să nu se expună la riscuri și să respecte toate normele legale în vigoare.

 

 

Numărul de telefon la care puteți sesiza nereguli privind nerespectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19 este TELVERDE – 0800800165.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: