Contrabandiști de țigări din Făgăraș trimiși în judecată

Peste 17000 de țigarete descoperite de polițiști.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș, au finalizat cercetările și au propus trimiterea în judecată a doi bărbați, în vârstă de 47 ani și 51 ani, din municipiul Făgăraș, județul Brașov, cercetați  în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă cu produse accizabile.

 

Dosarul penal sus-menționat, înregistrat ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de cercetare penală din cadrul S.I.C.E. Brașov, a vizat activitatea infracțională  a inculpaților, care ar fi desfășurat activități circumscrise deținerii și comercializări, în afara cadrului legal, de produse accizabile supuse marcării, respectiv țigarete provenite din contrabandă.

 

La data de 4 decembrie 2020, polițiștii brașoveni au efectuat 6 percheziții domiciliare, în municipiul Făgăraș, județul Brașov, în urma cărora au descoperit, atât în interiorul locuințelor celor două persoane, cât și în autoturismele deținute de către acestea, aproximativ 17.560 de țigarete de diferite mărci, provenite din contrabandă, precum și suma de aproximativ 77.500 de lei.

 

Atât țigaretele, cât și sumele de bani au fost indisponibilizate, asupra acestora dispunându-se măsura sechestrului asigurator, prejudiciul creat bugetului de stat fiind recuperat integral.

 

În baza probatoriului administrat în cauză, cei doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, iar ulterior instanța a dispus măsura arestului la domiciliu, pentru 30  de zile.

 

De asemenea, la domiciliul bărbatului de 47 de ani, a fost descoperită o cultură indoor de cannabis și instalații utilizate pentru dezvoltarea plantelor, fiind  declinată astfel competența către D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Brașov.

 

foto arhiva

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: