Continuă raziile în zonele aglomerate. 33 de brașoveni amendați că nu purtau mască

Sub autoritatea Instituției Prefectului, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițiști locali și reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov au desfășurat, în data de 31 iulie 2020, ample acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

Astfel, s-au desfășurat activități de verificare cu efective mărite, în sistem integrat, în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, precum și la terase și cluburi în aer liber situate pe raza județului Brașov.
​Printre prioritățile echipelor de verificare a fost și transportul public de persoane, atât rutier, cât și feroviar.

​Cu ocazia activităților desfășurate în data de 31 iulie 2020, la nivelul județului Brașov au fost verificate 139 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate.
​De asemenea, au fost aplicate 69 de sancțiuni contravenționale; dintre acestea, 33 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020, respectiv pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală. De asemenea, au fost identificați doi operatori economici care nu au respectat prevederile legale privind organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții și o societate comercială care nu a respectat măsurile de diminuare a impactului riscurilor.
​Totodată, dintre cele 69 de sancțiuni contravenționale, 12 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor prevederilor Legii nr. 61/1991, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 19 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 R, privind circulația pe drumurile publice, 3 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 97/2005, privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români și 2 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 448/2006, privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de aproximativ 6.400 lei.

​În cadrul acțiunilor au avut loc și activități preventive de informare, dar și de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă, în mijloacele de transport în comun.

​Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, în vederea protejării populației prin prevenirea răspândirii noului coronavirus.
​Respectați măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru pentru a vă proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: