Contestații una după alta la licitația pentru realizarea Aeroportului Brașov. Când se vor finaliza totuși lucrările?

Procedura de achiziţie publică prin licitaţie deschisă pentru realizarea obiectivului „Aeroportul Internaţional Brașov-Ghimbav Etapa a III-a – Proiectare și Execuție Lucrări de Construcții și Instalații Obiectul Terminal de Pasageri”, la care au participat patru ofertanți, finalizată în data 13 mai prin declararea câștigătoare a firmei Construcții SA Sibiu, a fost contestată.

În data de 23 mai, la expirarea termenului legal de contestații, Asocierea BOG’ART SRL – SC UTI Grup SA – SC UTI Facility Management SA, clasată pe locul doi, a transmis o contestație la sediul Consiliului Județean Brașov și la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC). În document se precizează faptul că firma a depus la CNSC cauțiunea prevăzută de lege privind remediile și căile de atac în materie de atribuire a contractelor de achiziție publică, în valoare de 220.000 lei.

Potrivit informațiilor disponibile pe site-ul CNSC, o zi mai târziu a fost depusă o contestație și din partea ocupantei locului al treilea, firma KESZ Construcţii România SRL din Cluj-Napoca, această contestație nefiind primită și la Consiliul Județean.

Comisia de licitație din cadrul CJ Brașov a pregătit toate documentele care compun dosarul achiziției spre a fi transmise la CNSC. Conform normativelor în vigoare, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor are la dispoziție 15 de zile de la primirea documentației pentru analiza acesteia, termen care poate fi prelungit în cazuri temeinic justificate.

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: