Consumatori de prenadez, ”chiriași” într-o clădire din centrul Brașovului. La 15 ani a fugit de acasă (FOTO, VIDEO)

Câțiva tineri cu vârste cuprinse între 15 și 22 de ani se adăpostesc noaptea într-o clădire abandonată de pe 13 Decembrie, chiar lângă benzinăria OMV. Aceștia și-au improvizat un ”dormitor” chiar la subsolul imobilului care nu are uși sau geamuri. În schimb, clădirea este plină ochi de gunoaie, începând cu subsolul până la etaj, peste tot sunt resturi menajere. Astfel, din cauza gunoaielor, în zonă miroase mai ceva ca la groapa de gunoi a orașului.  Tinerii care ”locuiesc” acolo nu sunt brasoveni, ei provin din Teliu, Racoș și Măieruș.

S-au întâlnit și au decis să locuiască toți împreună. Nu lucrează, deși unii au peste 20 de ani, dar, în schimb, au alte indeletniciri. Mai exact, toți ”prizează” prenadez și răscolesc ghenele cu gunoi. Înarmați cu câteva pungi cu substanța toxică, tinerii trag până se amețesc și devin euforici. Din păcate, nimeni nu pare să-i deranjeze, mai ales că locuiesc de ceva timp în zonă. Partea proastă este că de la căutatul prin gunoaie și consumul prenandezului nu mai este decât un pas până la furturi și alte infracțiuni, mai ales că tinerii sunt fără ocupație.

Din păcate, reprezentanții municipalității și ai județului laudă zilnic orașul, dar nu văd cum arată acesta în realitate. Nu merg să vada cum este gara din Brașov plină noaptea de oameni ai străzii care dorm pe bănci, nu îi văd pe acești tineri care, din diverse motive, au ajuns să trăiască pe stradă. Cine îi ajută, cine le intinde o mână să ii scoată din acest subsol în care s-au afundat? Nimeni! Poate că ar fi timpul să fie luate măsuri, acești tineri, unii chiar minori, să fie susținuți în viață, îndrumați, nu lăsați să bântuie pe străzi cu punga cu prenadez în mână. Asta trebuie să vadă turiștii la Brașov?

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: