Consulul german la Sibiu, in vizita la Brasov

La invitația consilierului local FDGR – Cristian Macedonschi, consulul german de la Sibiu, domnul Hans E. Tischler, a efectuat o vizita la Brașov.

Prima întâlnire a fost cu profesorii secției germane a școlii 12 – Peter Maffay urmată de inaugurarea noii hale de producție a companiei Premium Aerotec din Ghimbav care a ajuns deja la un număr de peste 800 de angajați și care produc șasiul avioanelor Airbus la Brașov.

La ora 13:00 acesta a ajuns la liceul Johannes Honterus unde am fost întâmpinați de directorul școlii domnul Radu Chivărean alături de cele doua directoare adjuncte Raluca Pietrareanu, Enikő Josza și Inspectorul Școlar General, domnul Ion Negrilă. Domnul consul a fost primit fastuos la Honterus de către corul liceului condus de doamna profesor Claudia Mirițescu cu cântecele “Siebenbürgenlied” și “Europa Kinderland”.

La fel ca și la Școala 12, la Honterus s-a discutat  despre necesarul de cadre didactice care să predea în limba germană. În plus s-au mai purtat discuții despre clădirile școlii și de necesarul de renovare al acestora. Alta temă de discuție a fost schimbul de elevi prin parteneriate cu școli și licee din Germania.

Consilierul local Cristian Macedonschi a declarat că: “Mă bucur de interesul arătat de către consulul Germaniei față de școlile cu predare în limba germană din Brașov și sunt sigur că, în limitele funcției deținute, va ajuta, în continuare, dezvoltarea a învățământului în limba germană la Brașov.”

După vizita de la liceul Honterus, a urmat un prânz de lucru alături de domnul prefect Rasaliu Marian, iar după am vizitat prima școală profesională duala în ospitalitate din România, care a fost înființată anul trecut la Brașov la Colegiul Tehnic Maria Baiulescu și a fost intitulată sugestiv “Cool Academy”. Domnul consul a felicitat inițiativa și a rămas surprins că a fost primit atât de doamna director Lavinia Butnariu alături de directorul adjunct doamna Simona Talabă, cât și de reprezentanți ai industriei ospitalității din Brașov.

“Parteneriatul dintre agenții economici și colegiile profesionale sunt indispensabile pentru formarea profesională duală, iar modelele de la Brașov, atât Școala Profesională Duala Kronstadt cât și Cool Academy sunt modele de bună practică pe care le va da domnul consul exemplu oriunde va avea ocazia” a mai declarat consilierul local.

După discuțiile de la CT Maria Baiulescu a urmat o scurta vizita la Bastionul Țesătorilor unde i-a fost prezentat domnului consul istoria orașului nostru exemplificată de frumoasa machetă din muzeu.

Ultima vizită a fost la cea mai mare investiție din județul nostru, la fabrica de rulmenți din Cristian, INA Schäffler.

Domnul director Sorin Poteraș, i-a prezentat fabrica, evoluția acesteia din 2002 până astăzi dar și previziunile de expansiune pentru următorii ani.

INA Schäffler este cel mai mare angajator din județ, cu peste 4.400 de angajați, iar în următorii 2 ani, prin extinderea planificată va ajunge la peste 5.000 de angajați.

Cristian Macedonschi a ținut să declare: “Parteneriatul cu Germania este pentru Brașov extrem de important și benefic atât în educație cât și în economie. Îi mulțumesc astfel domnului consul pentru vizită și pentru interesul pe care îl arată față de Brașov.”

În cursul zile de miercuri, vor continua discuțiile despre dezvoltarea Brașovului la Universitatea Transilvania și la sediul Forumului German Brașov, iar seara va participa domnul consul la conferința  Hotspot Brașov, organizata la Hotelul Kronwell de revista germană de business DeBizz.

Printre invitații conferinței se numără Președintele Consiliului Județean Brașov, domnul Adrian Veștea alături de importanți  reprezentanți ai investitorilor germani din Brașov.

Tema principală a conferinței este dezvoltarea Brașovului și prezentarea viziunilor de dezvoltare a diferiților actori pentru următorii ani.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: