Consiliului Judeţean Braşov a aprobat Planul Județean de Gestionare a Deșeurilor 2020-2025

Planul Județean de Gestionare a Deșeurilor 2020-2025 (PJGD) a fost aprobat în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Judeţean Braşov care a avut loc joi, 26 august.
„PJGD este un plan-cadru care analizează situația actuală a gestionării deșeurilor pe baza cantităților de deșeuri generate, examinează instalațiile existente și identifică dificultățile care cauzează un management ineficient al deșeurilor.
Tot prin PJGD sunt stabilite măsuri de prevenire a producerii deșeurilor și sunt reglementate acțiunile și investițiile care vor fi făcute pentru ca Brașovul să atingă țintele de reciclare impuse de lege.
PJGD este un document normativ, componentă a Planului Național de Gestionare a Deșeurilor și reprezintă un document strategic care stă la baza documentelor anexe cererii de finanțare pentru realizarea Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Braşov.
Szenner Zoltan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov care se coordonează problematica de mediu, precizează că realizarea PJGD a însemnat un efort consistent din partea CJ în colaborare cu autoritățile locale, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ADI ISO Mediu Brașov, Agenția de Protecție a Mediului Brașov, Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate.” , s-a menționat pe pagina de facebook: Consiliul Județean Brașov

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: