Consiliul Județean Brașov vrea să construiască un spital modular cu 30 de paturi de Terapie Intensivă

Consiliul Județean Brașov analizează în prezent toate variantele fezabile pentru eficientizarea activității medicale în secțiile de ATI, în contextul epidemiei cu noul coronavirus.
”În acest sens, se are în vedere inclusiv construirea unui spital modular în subordinea Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov care să cuprindă exclusiv un număr de aproximativ 30 paturi de terapie intensivă, unde să fie concentrate toate resursele umane specializate în terapie intensivă necesare depășirii crizei pandemice.
Acest lucru ar permite construcția noii unităţi într-un timp foarte scurt, la costuri reduse.
În situația în care acest proiect va fi demarat, Consiliul Judeţean Brașov a identificat resursele financiare pentru finanțarea acestui proiect.
Principala provocare la acest moment o reprezintă identificarea furnizorilor care să poată livra în cel mai scurt timp echipamentele și aparatura medicală necesară funcționării acestui spital modular cu paturi de terapie intensivă”, se arată în comunicatul transmis de Consiliul Județean Brașov”, au spus reprezentantii Consiliului Judetean Brasov.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: