Consilierul Pătrașcu, atac dur la primarul Allen Coliban (VIDEO)

Un consilier local l-a atacat în termeni duri pe actualul primar Allen Coliban. Social-democratul Lucian Pătrașcu acuză lipsa transparenței și refuzul primarului de a răspunde la solicitările consilierilor locali.

Din pacate, am constatat in ultimele saptamani, ca Primaria Brasovenilor este, de fapt, primaria lui Coliban si a apropiatilor sai.

Drept dovada este faptul ca timp de 35 de zile primarul Coliban  nu a fost in stare sa trimita celor 26 de consilieri locali o copie sau pe mail – raspunsul de la Directorul Politiei Locale din data de 11.03.2021 cu privire la organizarea concursului Politiei Locale.

Un alt exemplu este solicitarea referitoare la extinderea gradinitei nr.35 cu 100 de locuri,  in care asociatia parintilor de la gradinita 35 a primit raspuns dupa cateva luni si atunci datorita sustinerii presei locale care a mediatizat subiectul.

La interpelarea mea de saptamana trecuta din sedinta de consiliu local pe subiectul politiei locale primarul a dat-o in ironie. De la ce ne putem astepta, de altfel, de la un primar mincinos care se lauda ca este absolvent de  Automatizari si Calculatoare,  el fiind, de fapt, exmatriculat?

Referitor la raspunsul primarului prin care imi reprosa ca sunt interesat de corespondenta dintre primaria Brasov si Politia Locala, tin sa-i reamintesc primarului exmatriculat ca Politia Locala se afla in subordinea Consiliului Local si nu in subordinea dumnealui si este firesc ca un consilier local sa fie interesat cum functioneaza institutiile din subordine.

Primarul trebuie sa inteleaga ca noi, consilierii locali, suntem legislativul si el este executivul, cel care duce la indepinire ce hotaraste consiliul local.”, a declarat într-o conferință de presă consilierul local Lucian Pătrașcu.  

De asemenea, Lucian Pătrașcu a vorbit și despre înființarea unui post de director la societatea RIAL.

In cadrul sedintei de comisie economica premergatoare sedintei de Consiliul Local, am constat ca cei de la USR doresc infiintarea postului de director general adjunct , post platit cu suma de 6000 net / 10000 lei brut /luna.

Abordarea celor de la USR a fost ca societatea este in colaps financiar si ca salariile nu au fost platite de 3 luni de zile.

Totuși, deși se plâng că societatea RIAL este în colaps și că ar trebui salvată, cei din USR nu spun nimic despre datoria pe care o are de dat Primăria Brașov către RIAL si anume suma de 1000000 lei pentru lucrarile efectuate la Liceul Unirea de catre RIAL SRL.

Oare nu ar fi mai simplu ca mai întâi să-și achite datoriile și apoi să caute soluții?

Din 2016 pana in prezent, societatea Rial este pe profit si nu este in colaps, asa cum sustine USR si motivul real pentru infiintarea acestui post caldut este ca acesta sa ajunga la clientela USR de partid.

Un alt semnal de alarma pe care doresc sa il trag este legat de modul in care consilierii din aparatul primarului si a dnei vicperimar solicita documente fara a avea cadrul legal.

De exemplu, un consilier al primarului  a solicitat si a ridicat de la sociatatea RIAL sacose cu documente fara ca acesta sa aiba cadrul legal.

Daca dl Primar este interesat de reducerea cheltuielilor din aparatul bugetar, asa cum am spus si in conferinta anterioara, vreau sa vad la dl Primar Coliban diminuarea imdemnizatiilor din Consiliile de Administratie  din subordinea Primariei Brasov ( RIAL SRL , RAT BV SA si Compania APA Brasov SA)”, a încheiat Lucian Pătrașcu.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: