Consilierul local FDGR Cristian Macedonschi a donat 100 de manuale de limba romana Liceului Johannes Honterus

In cadrul sedintei a Consiliului de Administratie a Liceului Johannes Honterus a predat consilierul local FDGR Cristian Macedonschi  cate 50 de manuale de limba romana pentru semestrul 1 si pentru semestrul 2 de clasa a 3-a liceului. Sponsorizarea a fost derulata prin asociatia parintilor „ProHonterus“.
Consilierul care ocupa si pozitia de presedinte a Consiliului Reprezentativ al Parintilor din cadrul Liceului s-a aratat profund indignat cand a aflat de la invatatoare ca doua clase nu au primit manualele noi de limba romana de la Ministerul Invatamantului.
„Am ramas profund si extrem de neplacut surprins ca Ministerul Invatamantului nu livreaza numarul necesar de manuale noi la scolile de predare in limba germana. Daca era vorba de manuale germane mai intelegeam dar aici vorbim de manualele de limba romana pentru clasa a 3-a. Este incredibil cum trateaza actualul guvern invatamantul in Romania. Pentru a suplini incompetenta din ministerul invatamantului m-am mobilizat si am gasit resursele necesare pentru achizitia manualelor ca astfel sa le oferim elevilor materialele necesare de curs pentru a invata limba romana la scoala germana din Brasov, in anul centenarului.“
Lipsa de manuale, in special cele in limba germana, este o problema cronica in Romania iar copii sunt des pusi in situatia sa invete din materiale copiate si rascopiate. Consilierul a mai declarat ca scolile cu predare in limba germana sunt foarte cautate in toata tara si au ajuns in ultimii ani la un numar record de elevi. El a subliniat ca reprezentantii elitelor politice si economice din orasele care ofera un invatamant in limba germana isi trimit copiii la aceste scoli si de aceea nu intelege de ce este tratat atat de vitreg invatamantul in limba germana de catre guvernanti mai ales cand se stie ca  educatia este pilonul de baza a orcarei societati.
„Sper ca acest mesaj sa ajunga la urechile responsabililor pentru ca in viitor sa nu ne mai lovim de astfel de probleme.“ a concluzionat Cristian Macedonschi

Cristian Macedonschi

Consilier Local la Brasov

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: