Consilierii PSD vor să știe cine a plătit salariile retroactiv pentru actorii concediați ilegal

Desi au trecut luni bune de cand actorii care au fost dati afara de la Teatrul ”Sica Alexandrescu” din Brasov au castigat in instanta procesele cu institutia, nimeni din Primaria Brasov sau din conducerea teatrului nu s-a deranjat sa informeze Consiliul Local cu privire la acest aspect. Astfel s-a mers pe ”burta”, fara sa spuna cineva care a fost suma platita actorilor, din ce bani s-au platit salariile si cine plateste pentru aceasta greseala.

La ultima sedinta a Consiliului Local, consilierul Alexandra Crivineanu a solicitat Primariei Brasov o informare cu privire la tot ce s-a intamplat la Teatrul ”Sica Alexandrescu”. Aceasta le-a reprosat sefilor din administratia locala ca nu este corect ca alesii municipiului sa afle din presa de aceste decizii ale instantelor.

Interesant este ca in momentul in care directorul teatrului, Dan Cogalniceanu, a vrut sa vorbeasca despre aceasta problema, presedintele de sedinta nu l-a lasat. Cu alte cuvinte, daca este ceva de lauda la adresa executivului, este voie la ”explicatii”, daca nu e de bine, ”subiectul„ este trimis la plimbare.

Ramane de vazut  ce se va intampla in acest caz, daca vinovatii pentru decizia de a da actorii afara vor fi pedepsiti si vor plati pentru faptele lor. Nu ar fi corect ca din cauza deciziilor proaste ale conducatorilor de la teatru sau primarie sa plateasca brasovenii, prin banii de la bugetul local.

Oricum, Camera de Conturi se va indrepta cu siguranta impotriva persoanei care a gresit, chiar daca in prezent aceste persoane se fofileaza si sunt tinute in brate de administratia Scripcaru.

Primarul ar fi trebuit sa lamureasca totul intr-o conferinta de presa, nu sa se ascunda si sa apara in fata presei doar sa se laude.

 

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: