Consilierii PNL și PSD i-ar putea da șah-mat lui Coliban, iar Consiliul Local s-ar dizolva

Dacă aleșii locali PNL și PSD ar avea între ei o înțelegere pe sub masă, așa cum susțin useriștii, atunci primarul Coliban ar primi cea mai mare lovitură, chiar la ședința ordinară de vineri. Potrivit Codului Administrativ, ”Consiliul Local se dizolvă de drept sau prin referendum local. Consiliul local se dizolvă de drept: b) în cazul în care nu a adoptat nicio hotărâre în 3 ședințe ordinare sau extraordinare ținute pe durata a patru luni calendaristice consecutive”. Cum la Brașov au avut loc două ședințe unde ordinea de zi nu a trecut, consilierii PNL și PSD i-ar putea da lui Coliban ”fatala” prin respingerea ordinii de zi. În acest caz, Consiliul Local s-ar dizolva.

Clar că cel mai mult vor avea de pierdut cei din USR. Cum partidul este în cădere liberă, iar primarul Allen Coliban pare de departe un Ghișe 2, în cazul unor alegeri locale, USR nu ar mai prinde 12 consilieri nici în vis. Dacă vor mai avea 6-8 consilieri, vor fi tari. Cel mai probabil, PNL va rămâne cu 11 sau cel mult va mai pierde 1-2 consilieri, iar PSD va mai câștiga 2-4 consilieri. Calculele sunt făcute în cazul în care pe lângă cele 3 partide va mai intra în Consiliu și un AUR, PMP, Pro România sau UDMR cu câte 2 consilieri. Cert este că USR nu va mai avea nicio șansă să formeze majoritate cu cineva, indiferent de partid, în primul rând din cauza atitudinii avute până în prezent. Dacă s-ar întâmpla să se dizolve Consiliul Local, clar că viceprimarii vor fi dați de PSD și PNL, nicidecum de USR sau alt partid.

Un PNL timorat

Chiar dacă pe actualul viceprimar Sebastian Rusu, o dizolvare a Consiliului Local l-ar ajuta pentru că, în primul rând, ar scăpa de colegii săi veniți pe linia ”Scripcaru”, iar noua garnitură ar fi alta, cu oamenii săi, liderii PNL sunt destul de timorați la schimbări, preferă ”monotonia” colibaniană. Pierderea unui consilier sau doi cel mult, chiar nu ar fi o mare problemă pe lângă ce ar putea să facă într-o nouă formulă. Consilierii PSD ar fi de asemenea avantajați la o eventuală dizolvare a Consiliului Local. Fiind singurul partid de opoziție, social-democrații au parcurs un prim an de mandat cu atacuri concrete împotriva ”puterii” care a avut de-a lungul timpului mai multe derapaje. Deși este greu de crezut că se va dizolva Consiliul Local, tocmai pentru că PNL menține în viață un partid ”muribund”, cum este în prezent USR, doar pentru a păstra același număr de consilieri, dacă s-ar întâmpla acest lucru, atunci primarul USR va avea un mandat greu. Probabil ar fi izolat așa cum a fost primarul Ghișe. Doar că, de această dată, PNL și PSD și-ar putea vota proiectele, astfel că ar crește în cei 3 ani, iar Coliban va dispărea din peisaj. Cum el este doar ”executant”, iar ”șeful” este Consiliul Local, este greu de crezut că va putea face mare lucru în următorii ani, indiferent de câte live-uri ar avea…

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: