Consilierii PNL și PSD au solicitat sprijin pentru HORECA, nu și USR. Viceprimarul Boghiu a susținut că s-au purtat discuții, dar nu a prezentat și soluțiile

Contre între primar, consilierii PSD și cei din PNL. În intervențiile lor din ședința de vineri,  consilierii locali Radu Paul(PNL), Lucian Pătrașcu(PSD) și George Scripcaru(PNL) au propus primarului Coliban ca firmele din zona HORECA să fie sprijinite de Municipalitate. Numai că, primarul și viceprimarul USR nu au oferit un răspuns clar și au lăsat-o în coadă de pește.

Solicit Primăriei Brașov să acorde sprijin cât mai urgent sectorului Horeca. Aș dori ca doamna viceprimar să vină cu soluții cât mai repede, am înțeles că vă ocupați de acest domeniu, să nu vorbim doar așa la modul general. Ați spus că ați găsit soluții, aș vrea să le auzim. Am vorbit cu reprezentanții din Horeca și au precizat că vor ca taxa de funcționare să nu mai fie achitată anul următor. Taxa de ocupare a domeniului public la fel, s-a redus taxa de la 3 lei la 1,5 lei, dar ar trebui să fie scoasă și această taxă pentru că este absurdă. Afară este frig, vreți să luați bani pentru ce? O altă taxă se referă la locurile de parcare. Se plătește 1,5 lei pe zi pentru locurile de parcare. Cum să fie luați acești bani acum, când cei din Horeca fac tot posibilul să nu își trimită angajații în șomaj? Aceste taxe trebuie reanalizate. Să nu îi împovărăm și mai mult pe acești oameni. Impozitul pe clădire pentru cei din Horeca este un alt subiect”, a spus Lucian Pătrașcu, consilier local PSD.

Viceprimarul a răspuns, dar nimic concret, nimic clar. Nu a fost în stare să prezinte și soluții dacă tot a avut întâlniri și a discutat problema. Cu alte cuvinte…a prezentat doar…vorbe și cam atât. ”Am spus că ne-am întâlnit cu Horeca și am discutat cu aparatul și se analizează soluțiile”, a spus viceprimarul Flavia Boghiu.

În schimb, primarul ”facebook” Coliban a declarat că impactul financiar ar avea un impact destul de puternic. ”Impactul pe care l-ar avea reducerea cu 50% alimpozitului pe clădiri ar fi semnificativ. O astfel de decizie necesită o amplă analiză”, a adăugat Allen Coliban.

Pe subiect a intervenit și fostul primar, George Scripcaru. Acesta chiar a propus ca aleșii locali să voteze în ședință aceste măsuri. Numai că, primarul Coliban nu a fost de aceeași părere.

Am văzut că s-a trecut foarte ușor peste discuția începută de consilierii Radu Paul și  Lucian Pătrașcu referitoare la Horeca. Înțeleg că domnul primar nu o să înainteze un proiect. Consiliul Local hotărăște nivelul de taxe, nu altcineva. Chiar în timpul ședinței o să inițiez un proiect de hotărâre ca să se acorde aceste facilități pentru segmentul Horeca. Nu funcționarii publici din cadrul aparatului administrativ, nici direcția fiscală, nu decid acordarea acestor facilități fiscale. Avem 2 variante. Ori până la finalul acestei ședințe să aprobăm astăzi un astfel de proiect pentru acordarea de facilități de scutire cu 50% a impozitului, ori voi depune proiectul la registratură. Sigur că este un impact bugetar. Este o decizie care stă la îndemâna noastră. Nu poți să spui unui contribuabil să plătească impozite, deși ei nu au venituri”, a conchis primarul Scripcaru.

 

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: