Consilierii locali USR negociază contracte în numele Primăriei Brașov. Pe ce bază legală?

Un consilier local a solicitat astăzi explicații primarul Allen Coliban cu privire la o ”negociere” pentru un contract al Primăriei Brașov, realizată de doi aleși locali USR. ” Am văzut într-o postare că doi consilieri locali negociază contracte în numele Primăriei Brașov. Poate ne spuneți baza legală pentru acest aspect”, a solicitat consilierul local PSD, Lucian Pătrașcu.

Aparatul legislativ are drept de verificare și control. Mi-ar plăcea să văd această inițiativă privind condițiile contractuale și la alți consilieri. În situația de față nu văd cum poate fi oprit un consilier să se intereseze despre un anumit control”, a fost răspunsul primarului Allen Coliban.

Useristul a încercat imediat să mute discuția în altă parte precizând că aleșii locali au drept de verificare și control. Numai că, pe pagina sa de facebook, primarul susține clar ”NEGOCIEREA”, care este cu totul altceva, acest lucru fiindu-i atras și de consilierul PSD, Lucian Pătrașcu, cel care i-a și sugerat ironic să caute în DEX sensul cuvântului.

Temeiul legal se referă la verificare și control și alta este negocierea. Sunt cuvinte care reprezintă altceva în DEX. Eu nu sunt de acord cu negocierea, să țineți minte acest lucru”, a adăugat Lucian Pătrașcu, consilier local PSD.

Ce a scris primarul pe facebook?

Iarna în culori este conceptul iluminatului festiv de anul acesta. Bradul va fi aprins fără anunț în prealabil pentru a evita aglomerația, iar anul acesta vor lipsi concertele și târgul clasic de Crăciun din Piața Sfatului.
Știu că au fost voci care au cerut să nu mai facem brad și să nu mai punem luminițe prin oraș. Au fost însă mai multe voci care au cerut să nu înfrângem spiritul de Crăciun și să păstrăm decorațiunile pentru a aduce o bucurie în sufletele brașovenilor și ale vizitatorilor în acest an încărcat de restricții și lipsă de conexiune.
În plus, colegii mei, Bogdan Bart și Andrei Oniga, consilierii locali USRPLUS, au reușit o negociere cu furnizorul de servicii prin care au redus costurile de anul acesta cu peste 500.000 de lei”, a scris Coliban pe pagina sa de facebook.
Poate ar trebui ca instituțiile statului să verifice cum au ”NEGOCIAT” doi consilieri în numele Primăriei Brașov și pe ce bază, având în vedere că nu i-a delegat nimeni. Este vorba despre bani publici, despre contracte.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: