Consilierii locali reacționează în cazul monumentelor istorice ”abandonate” de autorități

Monumentele istorice ale Brașovului sunt în paragină din cauza nepăsării din Consiliul Județean. Pentru că această instituție este administratorul fortificațiilor din jurul orașului.

Cu Turnul Alb, Turnul Negru, Bastionul Graft, Consiliul Județean se laudă pe pagina sa de internet că le are în grijă, că le-a reabilitat în 2003-2007.

Ba mai mult, pe unele, precum Bastionul Graft încă le mai exploatează, pentru că vizitarea se face contra-cost. Atunci de ce Turnul Negru, aflat la câteva zeci de metri de acesta, este închis? De ce scărilor, care erau din lemn le lipsesc multe trepte, astfel încât oricine trece pe acolo este în pericol?

Aflăm din presă că vicepreședintele Consiliului Județean dă vina pe Guvern, vinovatul de serviciu, că nu aprobă mai repede trecerea monumentelor istorice în grija Primăriei. Dar monumentele la cine au fost în ultimii ani? Cine ar fi trebuit să aibă grijă de ele?

Reamintim două exemple celebre, drumul de la Moieciu de Jos la Moieciu de Sus, și cel de la Șercaia la Hoghiz, care erau ale județului. Consiliul Județean nu a făcut nimic cu ele până când Guvernul nu le-a făcut drumuri naționale și le-a reabilitat. Ne întoarcem la același model?

Cerem Primăriei Brașov să someze Consiliul Județean să pună de urgență la punct monumentele. Urmează luna august, cu aflux important de turiști, care nu au ce să vadă din cauza nepăsării acestor oameni. Iar dacă CJ nu mișcă un deget, cerem amendarea instituției!

 

Grupul PSD din Consiliul Local Brașov

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: