Consilierii locali PSD Brașov: Vom vota împotriva majorării taxei de salubrizare!

Grupul de consilieri locali ai PSD Brașov anunță toți brașovenii că se vor opune proiectului de majorare a taxei de salubrizare, ce va fi votat la ședința de Consiliu Local de vineri, 31 ianuarie 2020.

Întotdeauna ne-am opus majorărilor de taxe de orice fel, de principiu, mai ales dacă acestea nu sunt justificate. Aceasta va fi și poziția adoptată vineri în ședința de Consiliu Local de grupul consilierilor locali ai PSD Brașov.

Nu este corect ca brașovenii să plătească taxa de salubrizare majorată de la an la an, în condițiile în care nu se fac progrese în acest domeniu. Avem zilnic plângeri și sesizări din partea cetățenilor, legate de ridicarea gunoiului. Niciun operator de salubrizare nu respectă contractele cu Asociațiile de proprietari! Sunt cartiere întregi ale orașului unde gunoiul menajer nu se ridică zile întregi, platformele de colectare sunt foarte prost îngrijite, mirosul degajat și peisajul dezolant creând un mare disconfort pentru brașoveni. Este îngrijorător, dar și dezamăgitor că Brașovul nu a reușit să ajungă la nivelul altor municipii din România vizavi de subiectul colectării gunoiului menajer.

Nu avem platforme de colectare selectivă sau boxe de gunoi îngropate (deși municipalitatea a anunțat alocarea unor sume de bani pentru acest obiectiv), operatorii de salubrizare nu respectă Regulamentul de organizare și funcționare a serviciului public de salubrizare a Municipiului Brașov și nimeni nu îi sancționează! Ba mai mult, ne plângem de poluare, iar mașinile de colectare a deșeurilor menajere circulă neacoperite, vara mirosul fiind insuportabil. În centrul istoric se strânge gunoiul în plină zi, atunci când turiștii servesc masa, nerespectându-se niciun fel de regulament! Este strigător la cer să cerem ecoinsule, dar gunoiul să nu fie ridicat sau când îl ridică, deși cetățenii au colectat selectiv, e aruncat la grămadă în mașinile de colectare.Totul este lăsat pe seama brașovenilor care scot din buzunar mai mulți bani, în fiecare an, pentru un serviciu care se degradează. Acest lucru trebuie să înceteze!

Sibiul, Clujul, Iașiul au tarife mult mai mici la ridicarea gunoiului și locuitorii beneficiază de foarte multe beneficii la acest capitol!

Ne vom opune majorării de orice fel a taxelor ce li se impun cetățenilor acestui oraș, așa cum mereu am făcut-o în acest mandat!

Grupul de consilieri locali PSD Brașov

                                                                                            Biroul de presă PSD Brașov

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: