Conducatorii auto care opresc aiurea in statiile R.A.T, sanctionati de politistii locali

În baza datelor operative zilnice, Poliția Locală Brașov a constatat o atitudine necorespunzătoare a unor conducători auto, față de reglementările legale privind oprirea, staționarea și parcarea autovehiculelor de transport călători în zone nepermise, inclusiv în stațiile operatorului de servicii de transport în comun din municipiu. Aceste situații întâlnite zilnic în teren conduc la îngreunarea efectuării transportului de către autovehiculele Regiei Autonome de Transport Brașov.

Acesta este motivul pentru care Poliția Locală Brașov prin agenții de la Birourile 5 și 6 – Rutieră – a derulat în perioada 04.10.2018 – 09.10.2018 un Plan de măsuri specifice, în vederea depistării conducatorilor auto care nu respectă prevederile Regulamentului privind constatarea și sancționarea contravențiilor la transportul public local de persoane în municipiul Brașov, potrivit H.C.L. 13/2013 (rep. HCL 182/2017) și O.U.G. 195/2002.

În conformitate cu art.4 lit. a din H.C.L. 13/2013 rep. H.C.L. 182/2017, „Oprirea în stațiile publice și capete de traseu autorizate de Primăria Municipiului Brașov, precum și transportul public local de călători a altor autovehicule decât cele care aparțin R.A.T. Brașov, precum și oprirea nejustificată pe banda de circulație (BUS) destinată mijloacelor de transport public local de călători se sancționează cu amendă de la 290 lei la 435 lei. De asemenea, potrivit art. 4 lit. b din H.C.L. 13/2013 rep. H.C.L. 182/2017 „Staționarea în spațiile publice și capetele de traseu autorizate de Primăria Municipiului Brașov pentru transportul public local de călători a altor autovehicule decât cele care aparțin R.A.T. Brașov, precum și staționarea nejustificată pe banda de circulație (BUS) destinată mijloacelor de transport public local de călători de sancționează cu amendă de la 580 lei la 725 lei.

Cele patru echipaje de rutieră de la Poliția Locală Brașov au acționat intensiv în stațiile R.A.T. Brașov, însă au operat și pe Calea București, zona Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, Bulevardul Gării, strada 13 Decembrie, cartierele Tractorul, Bartolomeu, Valea Cetății, pe străzile adiacente, cât și în parcările de reședință din municipiu.

În urma acestor acțiuni susținute s-au luat măsurile legale care s-au impus. Astfel, au fost verificate 55 de autovehicule de transport marfă, perosane și autoturisme. Cu această ocazie au fost aplicate 32 de sancțiuni în valoare totală de 5290 de lei și 36 de puncte penalizare.

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: