Conditii speciale de securitate in cadrul Festivalului Internațional de Folclor „Cântecele Munților”

Pe toată durata Festivalului Internațional de Folclor „Cântecele Munților”, ce va avea loc în Piața Mare din municipiul Sibiu, în perioada 11-13 august a.c., Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă  „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu  va asigura măsuri de prim-ajutor medical, evacuare în situații de urgență, respectiv prevenire și stingere a incendiilor.

În curtea Consiliului Județean Sibiu va fi operaționalizat un Punct Medical Avansat, ce va fi deservit de paramedici pompieri, voluntari și personal medical UPU-SMURD Sibiu, unde Primăria municipiului Sibiu va asigura un dozator cu apă   potabilă pentru cetățeni. Pentru transportul la spital al persoanelor care necesită investigații medicale suplimentare, va fi dislocată, la locul evenimentului, o autospecială de transport victime multiple.

Totodată, la fața locului va fi mobilizată permanent o autospecială de stingere a incendiilor cu modul de descarcerare.

Pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului pe întreaga perioadă de desfășurare a evenimentelor cu afluență mare de public, inspectorii ISU au desfășurat activităţi de control privind respectarea normelor de apărare împotriva incendiilor.

În cazul în care va fi nevoie, forțele și mijloacele aflate în dispozitiv pot fi suplimentate cu pompieri, personal medical și voluntari, respectiv cu autospeciale de intervenție la incendii și evenimente cu victime multiple.

Având în vedere faptul că la aceste evenimente cultural-artistice va participa un public numeros, pentru preîntâmpinarea unor situații negative, recomandăm cetățenilor:

  1. a) să respecte normele generale de apărare împotriva incendiilor;
  2. b) să nu introducă sau să nu încerce introducerea, pe teritoriul amenajării temporare, de făclii, artificii, petarde, torțe, recipienți, materiale incendiare ori fumigene, substanțe toxice ori altele asemenea ce pot favoriza producerea și propagarea incendiilor;
  3. c) să nu aducă în stare de neutilizare, indiferent de mod, semnele, afișele, marcajele sau altele asemenea, destinate apărarii împotriva incendiilor aflate pe teritoriul amenăjarii temporare;
  4. d) să nu aducă în stare de neutilizare, indiferent de mod, mijloacele tehnice de apărare impotriva incendiilor aflate pe teritoriul amenajarii temporare.

Efectivele de pompieri sunt pregătite în permanență să răspundă, prompt, nevoilor comunității, pentru gestionarea tuturor situațiilor de urgență și acordarea primului-ajutor medical specializat.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: