Condiţii mai bune pentru copiii din Zărneşti

75 de familii din Zărneşti îşi aduc copiii la o grădiniţă nouă, din acest an şcolar, Grădinița nr. 1 “Albinuţa” funcționează din 11 septembrie într-un spațiu care aparţine comunităţii, construit complet, de la zero. Vechiul sediu devenise impropriu pentru a fi folosit pentru învăţământul preşcolar.  iar în plus, era închiriat.

“Toate eforturile pe care Primăria Zărneşti le face, sunt pentru cetăţenii săi. De la asflatări, renovări, şi până la servicii publice de calitate, prin toate dorim să facem oraşul  prietenos, mai ales pentru locuitorii săi. Învăţământul este o componentă importantă, trebuie să ne îngrijim să respecte nişte standarde. Cred că putem compara condiţiile pe care le oferim la “Albinuţa”, cu ce se găseşte în grădiniţele din Braşov”, declară primarul Oraşului Zărneşti, Alexandru Igrişan.

Grădiniţa are o amprentă la sol de 400 mp. Este formată din trei săli de clasă în care pot intra câte 25 de copii. Chiar de la început locurile au fost ocupate în totalitate. Una dintre clase va fi transformată, la cererea părinţilor, în una cu program prelungit.  Nu este singura investiţie în unităţile de învăţământ din Zărneşti.

“În această vară am demarat lucrările de refacere a acoperişului Şcolii Gimnaziale nr. 3 Pompiliu Dan, corp B. Din cauza stării avansate de degradare a acoperişului am luat decizia intervenției și reabilitării. Acest lucru înseamnă, după decopertarea completă, montarea asterelii, a  foliei PVC,  țiglei , jgheaburilor,  burlanelor şi luminatoarelor, precum  şi ignifugarea materialului lemnos. În plus, dorim să demarăm cât mai repede procedurile pentru două din cele trei proiecte aprobate în Programul Naţional de Dezvoltare Locală, prin care vom face reabilitare și modernizarea corpurilor ”A” ale Școlilor gimnaziale nr.1 şi nr. 3 din Zărnești, prin realizarea de investiții în reabilitarea termică”, a completat edilul.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: